Justin Timberlake in Arnhem
Justin Timberlake in Arnhem

Vijf albums, 32 miljoen verkochte albums, 56 miljoen verkochte singles en 10 Grammy Awards. Justin Timberlake is een van de populairste artiesten van deze eeuw. Nu tourt de R&B zanger met zijn ‘Man of the Woods’ tour over de hele wereld met een spectaculaire show die je echt niet mag missen. ‘Let The Groove Get In’ met de 10 beste live optredens van Justin Timberlake.

#10. Shake Your Body @ BBC’s Live Lounge, 2013

Tijdens zijn BBC Live Lounge coverde Justin Timberlake ‘Shake Your Body’ van The Jacksons. Timberlake was een grote fan van Michael Jackson en hij heeft meerdere keren de eer gehad om met de King of Pop op te treden. Na de dood van Jackson nam Timberlake ook nog een single met hem op, ‘Love Never Felt So Good’.

#9. Cry Me A River @ London, 2003

‘Cry Me A River’ gaat over een man met een gebroken hart, die zijn vriendin met een ander betrapt. Het lied is geïnspireerd op zijn breuk met popster Britney Spears.

 

#8. Suit and Tie @ Saturday Night Live, 2013

In 2007 nam Timberlake zes jaar lang een pauze van muziek om zich te focussen op zijn acteercarrière. In 2013 maakte hij een comeback met zijn hitsingle ‘Suit and Tie’.

 

#7. Let The Groove Get In @ IHeartRadio, Las Vegas, 2013

Justin Timberlake wordt sinds zijn The 20/20 Experience tour op het podium vergezeld door ‘The Tennessee Kids‘. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? Het is begonnen als een grapje toen JT ‘That Girl’ opnam. “I put it as a liner note on one of the songs I sang on The 20/20 Experience. When it came time to tour, I was like, ‘You guys should be the Tennessee Kids.’“(Bustle)

 

#6. My Love @ iTunes Festival, 2013

Timberlake werkte voor ‘My Love’ samen met Timbaland en rapper T.I. JT had eerst Jay-Z gevraagd om op het nummer te rappen, maar die had het te druk. De Amerikaanse rapper had namelijk net een duet opgenomen met zijn vrouw Beyoncé (‘Déjà Vu) en wilde zich daar op focussen.

#5. Say Something @ Tonight’s Show With Jimmy Fallon, 2018

Singer-songwriter Chris Stapleton was liedjes aan het schrijven voor JT’s vijfde studio album, toen hij werd gevraagd om een duet op te nemen. ‘Say Something’ is een van de meeste verrassende tracks van ‘Man of the Woods’.

 

#4. Lovestoned/I Think She Knows @ Madison Square Garden, New York, 2007

In 2007 reisde Timberlake de wereld af met zijn fantastische FutureSex/LoveShow tour.

 

#3. Señorita @ Ellen Degeneres Show, 2003

‘Señorita’ is een van zijn grootste en bekendste hits. Maar net zoals enkele andere liedjes van zijn debuutalbum Justified was ‘Señorita’ niet voor hem geschreven, maar voor Michael Jackson. Het productieduo ‘The Neptunes’ (Pharrell Williams en Chad Hugo) boden meerdere liedjes aan aan de King of Pop, maar Jackson’s manager vond de liedjes niet goed genoeg.

 

#2. Pusher Love Girl @ Grammy Awards, 2013

Om zijn langverwachte derde album The 20/20 Experience te promoten, trad Justin Timberlake op bij de ceremonie van de Grammy Awards.

 

#1. What Goes Around… Comes Around @ Paris, 2006


“Can’t believe it’s ending this way”. ‘What Goes Around… Comes Around’ is een van zijn beste liedjes. Een mooie performance om deze lijst mee af te sluiten!