We weten inmiddels allemaal wel dat de Arctic Monkeys uit Sheffield komen aangezien het één van de grootste bands uit Groot-Britannië van het moment is. Maar, Sheffield heeft veel meer te bieden dan alleen dat. We zijn op zoek gegaan naar verschillende plekken, en hebben een lijst gemaakt van 10 plekken die je absoluut bezocht moet hebben in Sheffield als je een muziekfanaat bent!

1. Ontdek de roots van Arctic Monkeys’ bij The Grapes

Ook al heeft Sheffield ontzettend veel te bieden, we kunnen niet over deze stad praten zonder het over de Arctic Monkeys te hebben. The Grapes is de plek waar de band hun allereerste show gaven in 2003. Verder heeft The Grapes tegenwoordig 6 avonden (!) Ierse deuntjes in het café en kun je er zeven dagen in de week terecht. Pak een biertje en geniet van de muziek! (80 Trippet Lane, Sheffield S1 4EL)

 

 2. Treed in de voetsporen van vele groten artiesten in The Leadmill

The Leadmill is absoluut één van Sheffield’s meest iconische plekken. De deuren werden geopend in 1980 en sindsdien is het de langslopende plek voor live muziek en nachtclub.  Leadmill heeft veel bekende namen op het podium laten staan zoals Coldplay, The Killers, Enter Shikari, the Maccabees, en de Arctic Monkeys. Franz Ferdinand vertelde eens dat spelen in the Leadmill een rite of passage is, oftewel een belangrijke plek is om te spelen. Áls je dan in Sheffield bent, moet je absoluut deze plek bezoeken!  (6 Leadmill Rd, Sheffield S1 4SE)

 

 3. Bezoek Sheffield City Hall

Sheffield City Hall is gelegen in het hart van de stad, dus je zou deze locatie zéker moeten bezoeken. Je kunt natuurlijk ook besluiten om alleen een kijkje te nemen naar het geweldige gebouw. Sinds 1932 organiseert de City Hall allemaal verschillende soorten evenementen, zoals avonden met live music en comedians. (Barkers Pool, Sheffield, S1 2JA)

 

 4. Geniet van vele avonden uit in The Harley

Één van de meest diverse plaatsen moet toch wel The Harley zijn. Het is een bar, een restaurant, een plek voor live muziek, een club en een hotel! The Harley organiseert ontzettend veel rondom live muziek, maar je kunt ook besluiten om er te genieten van een lekkere burger.  (334 Glossop Rd, Sheffield S10 2HW)

 

 5. Waag een dansje bij The Greystones

Photo: The Greystones

The Greystones is een ontzettend diverse plaats. Bijna iedere dag is er wel een evenement te bekennen in The Backroom Venue. Denk bijvoorbeeld aan muziekavonden en comdy, maar ze organiseren nog veel meer! En als je zelf wilt optreden, kun je altijd een poging wagen om de plek te benaderen. Misschien word je wel de nieuwe Arctic Monkeys? (Greystones Rd, Sheffield S11 7BS)

 

 6. Vul je muziekcollectie aan dankzij Record Collector 

De winkel bestaat uit twee aparte delen. De winkel aan de linkerkant heeft echt álle soorten muziek op CD. De winkel aan de rechterkant heeft allerlei soorten vinyl, dus er is genoeg te zien en te koop voor ieder. Beide winkels zijn overbeladen met muziek, dus je voelt je al snel op je gemak. Er wordt muziek op de achtergrond afgespeeld op het juiste volume, dus mocht je je muziekcollectie aan willen vullen, dan is dit the place to be! (233-235 Fulwood Rd, Sheffield S10 3BA)

 

 7. Geniet van muziek en bier bij the Red Deer

Zoals ze het zelf zeggen: “Een knusse, traditionele pub in het centrum van Sheffield, the Red Deer heeft een indrukwekkende collectie van drankjes om je dorst te lessen!” The Red Deer heeft iedere maandagavond Ierse muziek en er hangt een goede sfeer. Ze hebben genoeg bordspellen om te spelen terwijl je ondertussen geniet van één van de interessante drankjes, en tijdens de koude dagen kun je je opwarmen bij de twee haarden die ze hier hebben. Genoeg te doen dus! (18 Pitt St, Sheffield S1 4DD)

 

 8. Doe mee aan een quiz bij Fagan’s

Een andere leuke pub is Fagan’s. Ze hebben ook Ierse muziek, maar dan op vrijdagavonden. Het is een relatief kleine pub, maar ook hier hangt er een ontzettend goede sfeer. De eigenaren kennen hun klanten, en het is verder ook een familie bedrijf. Je moet absoluut iets van het menu proberen onder het genot van een goede pub quiz. Tip: je kunt hier niet met een pinpas betalen, dus zorg dat je contant geld bij je hebt! (69 Broad Ln, Sheffield S1 4BS)

 

 9. Geniet van een veelzijdige dag uit tijdens Peddler Food Market

Peddler omschrijven zichzelf als “Een gemeenschap van handelaren, makers, verhuizers en shakers…. chefs, DJ’s, artiesten, designers, muzikanten, bakkers en bierbrouwers”. Elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand kun je dit geweldige evenement bezoeken. Je kunt heerlijk eten en drinken terwijl je naar de leukste muziek luistert. En wat nou als je geen vlees eet? Geen zorgen! Vier keer per jaar verzorgd Peddler een veganistisch festival!  (92 Burton Rd, Sheffield S3 8BX)

 

10. Loop over Sheffield Legends

Photo: Chemical Engineer

Sheffield is de geboorteplaats van verschillende artiesten, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat ze daarom ook hun eigen Walk of Fame hebben. Gelegen buiten het stadhuis liggen er verschillende plakkaten van beroemde mensen, waaronder de artiesten Joe Cocker and Def Leppard.