10 I Was There

We beginnen met een no-nonsense ballade van het album Slave Ambient  uit 2011. Er schemeren duidelijk wat country invloeden door in dit nummer, die de band niet misstaan.

9 Suffering

‘Suffering’ is een ware ‘slow-burner’ en is een goede opwarmer voor wat er nog gaat komen op dit respectievelijke lijstje. Het nummer bouwt voorzichtig op tot voorman Adam Granduciel er een stevige gitaarsolo in knalt, die door merg en been gaat.

8 Burning

Dit nummer laat wat meer jaren ’80 synthpop invloeden horen. Het begint met een energieke, pulserende sample en beat, die de duidelijke drijfveer zijn voor het nummer én dit even zo energieke optreden.

7 Baby Missiles

Nog zo’n springerige. Ook deze komt van Slave Ambient. Het doet een beetje denken aan ‘Walk Of Life’ van Dire Straits met een pompend orgel en een stevige drumbeat. Bewaar deze voor je roadtrip.

6 Eyes To The Wind

Halverwege onze lijst plaatsen dit nummer van Lost In The Dream. Granduciel zingt over Amerikaanse landschappen in deze country-rocker en dan we willen ons maar al te graag naar de Amerikaanse countryside begeven.

4 Disappearing

Op Best Kept Secret in Neerland speelden de band deze zweverige en dromerige versie van ‘Disappearing’. Granduciel, een gitaargod voor de bescheiden mensen onder ons, speelt hier een solo op de harmonica en doet ook dat niet onverdienstelijk! De band en het publiek lijken met volle teugen te genieten. Dat verwarmt onze WSM-hartjes!

3 Brothers

‘Brothers’ is gewoon een klasse nummer. Dat zien we hier gewoon nog weer eens. Het vrolijke van de muziek contrasteert mooi met de teksten va Granduciel. We voelen ons geroerd door regels als; “I’m wondering about all my friends down in the combat”, “looking out where something once ran wild, looking down at the window on the floor, looking down ’til I die”.

2 Red Eyes

Hoe komt het toch dat bandjes bij Jools Holland’s BBC programma altijd op hun best spelen. Maakt verder ook niet uit. Maar we zijn Jools wel een bedankje verschuldigd. Voor nu is het beluisteren van deze Lost In The Dream leadsingle voldoende, hoor.

1 Under The Pressure

Een fantastisch optreden van deze opener van Lost In The Dream, hun doorbreekplaat. De bandleden spelen fantastisch samen en geven alles. Het nummer walst totaal over ons heen, de drums knallen, de toeters blazen en gitaren scheuren. Hier horen we goed de originele mix van ambient soundscapes en de Amerikaanse roots rock. Granduciel & Co laten zien hoever ze zijn gekomen met het spelen van de muziek die ze zo graag maken en dat doet ons goed!

Autoplay

The internet is filled to the brim with performances by various artists and bands. Unfortunately, the best live performances are often shadowed by mobile phone recordings with loud shouting audiences in the background. In Autoplay we put the best live performances by an artist in one playlist. So put an end to going through thousands of videos on Youtube; all you need is an update from the Autoplay-list.

More Autoplay>