#10. Inner Circle – Bad Boys (Cops)

‘Cops’ is een Amerikaanse reality TV serie over, je raadt het niet, de politie. In de serie worden agenten, rechercheurs en sheriffs gevolgd tijdens hun werk. Voor de opening wordt het nummer ‘Bad Boys’ van Inner Circle gebruikt. Check het nummer en je weet direct waar de serie over gaat! 

#9. Jason Paige – Pokémon theme song (Pokémon)

Zeroes Heroes! Weet je nog? Als je uit school of uit je werk kwam: tijd voor Pokémon. De avonturen van Ash Ketchum en Pikachu waren op veel plekken het gesprek van de dag. Je herinnert je dan ook vast nog de theme song, die het overigens al twee jaar tot de Top 2000 haalt. ‘I wanne be, the very best…’

#8. P!nk – Today’s The Day (The Ellen De Generes Show)

Sinds 2015 hoor je de zangeres P!nk bijna dagelijks op de Amerikaanse tv. Ze schreef de nieuwe theme song voor The Ellen DeGeneres Show. ‘Today’s The Day’ is een energieke track die perfect past bij de vrolijke talkshow. P!nk zong het nummer zelfs een keer live toen ze te gast was, check die versie hieronder!

#7. Alabama 3 – Woke Up This Morning (The Sopranos)

Je denkt misschien dat de band Alabama 3 uit de staat Alabama komt, maar dat is niet zo. De heren komen uit Londen en genereerden hun grootste succes met de ‘Woke Up This Morning’. Het nummer wordt gebruikt in de opening van The Sopranos

#6. Jimi Jamison- I’m Always Here (Baywatch)

Wanneer je dit nummer hoort, denk je alleen maar aan het rode zwempak van Pamela Anderson en de zwembroek van David. ‘I’m Always Here’ is geschreven en geproduceerd door Jimi Jamison. Hij schreef het nummer speciaal voor de serie Baywatch. Top track, top serie!

#5. Zooey Deschanel – Hey Girl (New Girl)

Het is vrij lastig om een nog ‘catchier’ openingstheme te maken dan ‘Hey Girl!’ van New Girl. Hoofdrolspeelster Zooey Deschanel zingt het liedje zelf en dat doet ze behoorlijk goed. Het is dan ook geen verrassing dat Zooey ook een kleine zang carrière aan het opbouwen is. 

#4. The Solids – Hey Beautiful (How I Met Your Mother)

The Solids pakten het gelijk groots aan. De Amerikaanse band werd opgericht door Bays en Thomas en na een paar jaar muziek te hebben gemaakt, wilden ze wel weer iets nieuws. In 2005 schreven de heren  daarom de succesvolle serie How I Met Your Mother. En als je zelf een band hebt, waarom zou je dan niet zelf de theme song maken? En zo geschiedde… 

#3. The Barenaked Ladies – The Big Bang Theory Song (The Big Bang Theory)

Voordat de serie The Big Bang Theory van start ging, zag een van de producenten een show van de band The Barenaked Ladies in Los Angeles. Tijdens het optreden deed zanger Ed Robertson een freestyle rap over het ontstaan van het universum en daarmee maakte hij behoorlijke indruk op de aanwezige producent. Kort na het optreden, vroegen de bedenkers van de serie de band om hun theme song te schrijven. En zo ontstond ‘The Big Bang Theory Song’. 

#2. The Who – Won’t Get Fooled Again (CSI: Miami)

De bedenker van de Crime Scene Investigation series is waarschijnlijk een groot fan van The Who. De openingsnummers van alle 4 de series, CSI, Miami, New York en Cyber, zijn allemaal remixes van liedjes van The Who. Weet je de schreeuw nog aan het begin van CSI Miami? Dat komt uit uit ‘Won’t Get Fooled Again’. Lekker! 

#1. The Rembrandts – I’ll Be There For You (Friends)

De onbetwiste nummer 1 in deze lijst komt uit de serie Friends. Friends was en is een van de meest populaire TV series aller tijden en je kunt de show nog steeds bekijken. ‘I’ll Be There For You’ is speciaal geschreven voor de serie en dus passen de tekst en de muziek perfect bij de serie. Check ook de clip, waarin Phoebe, Chandler, Joey, Ross, Monica en Rachel allemaal dansend en zingend voorbij komen. Good Old Times! 

Wat is jouw favoriete track?

Hebben we jou favoriete TV song gemist? Laat het weten op onze Facebook. Het was ook lastig kiezen, check daarom nog meer nummers uit TV series in onze Spotify playlist hieronder. 

Known From

In Known From vind je afspeellijsten met liedjes die je kent van bijvoorbeeld een televisieserie, een game, film of reclame. Liedjes die je misschien niet altijd bewust hebt afgespeeld, maar zodra je ze weer hoort er toch een belletje gaat rinkelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje, op YouTube én Spotify. Kun jij lekker luisteren en nostalgische gevoelens opwekken. 
Meer Known From>