In 2016 kroop Ryan Reynolds voor de eerste keer in de huid van antiheld Deadpool (aka Wade Wilson). De soundtrack van Deadpool is een prachtige mix van hip hop, rock liedjes en afgezaagde power ballads. Hier zijn 10 liedjes die je kent van Deadpool. * Dit artikel bevat spoilers *.

#10. The Black Keys – Howlin’ For You

Je hoort dit lied als Wade in Sister Margaret’s Bar (Weasels Bar) de ‘Blow Job Cocktail’ bestelt (1/2 Kahlua, 1/2 Baileys en slagroom erop!). ‘Howlin’ For You’ staat op het laatste album van The Black Keys Turn Blue (2011).

 

#9. Neil Sedaka – Calendar Girl

“Happy International Women’s Day!” Wade en zijn vriendin bedrijven de liefde in deze scène.

 

#8. Ray Charles – Hit The Road Jack

Ray Charles’ megahit ‘Hit The Road Jack’ is heel kort te horen wanneer Wade in een vuilniswagen zit.

 

#7. Chicago – You’re The Inspiration

De soundtrack van Deadpool is niet compleet zonder enkele heerlijk afgezaagde power ballads. En ‘You’re The Inspiration’ van de Amerikaanse rockband Chicago leent zich hier prima voor!

 

#6. Flo-Rida – GDFR (ft. Sage The Gemini and Lookas)

Een verminkte Wade probeert de moed bij elkaar te rapen om zijn vriendin Vanessa aan te spreken in de stripclub waar zij werkt, maar op het laatste moment haakt hij toch af.

 

#5. Juice Newton – Angel In The Morning

‘Angel In The Morning’, het origineel is van de hand van Merrilee Rush. Het is meerdere malen gecovered door verschillende artiesten zoals: Bonnie Tyler, The Pretenders en Rita Wilson.

 

#4. Salt-N-Pepa – Shoop

‘Shoop’, de hit van het hip hop trio Salt-N-Pepa, wordt gebruikt in de film én in de trailer van Deadpool 1. Deadpool zit op een viaduct boven de snelweg te wachten tot de bad guys langs komen rijden.

 

#3. WHAM! – Careless Whisper

Nadat Wade teruggaat naar zijn vriendin Vanessa na het grote eindgevecht, hoor je de licht ordinaire tune van ‘Careless Whisper’ wanneer hij haar zoent.

 

#2. Teamdeadkick – Deadpool Rap

‘Deadpool Rap’ was geschreven voor de Deadpool video game, maar de groep besloot om de songtekst te herschrijven, zodat het lied ook in de film gebruikt kon worden.

 

#1. DMX – X Gon’ Give It To Ya

Regisseur Tim Miller in EW: “Dit lied is een lied met ballen!” Niet echt een verrassing dus dat dit lied zo’n beetje de theme song van Deadpool 1 geworden is. Je hoort het lied als Deadpool naar de schroothoop loopt, ter voorbereiding op het eindgevecht.

 

Lees ook ons artikel over de soundtrack van Deadpool 2!