Muse is één van de beste live-acts van de afgelopen 20 jaar. De alternatieve rockband is live een goed geoliede machine en hun shows zijn spectaculair. Hier is onze lijst van 10 live-optredens van Muse die je zeker niet mag missen!

#10. Supermassive Black Hole @ I Heart Radio Theatre, 2015

Fans gaan rellen als ‘Supermassive Black Hole’ niet op de setlist staat. De single is nog steeds de grootste hit die ze ooit hebben gehad in het Verenigd Koninkrijk (#4).

 

#9. Dead Star @ V Festival, 2008

‘Dead Star’ werd uitgebracht om hun volgende album Absolution te promoten. Muse nam de videoclip op in het huis van Winston Churchill in Brighton. De band schreef ook een groot deel van het album Absolution in het huis van de voormalige Britse premier.

 

#8. Assassin @ Mayan, 2015

‘Assassin’ staat op het vierde album van Muse, Black Holes and Revelations. Het nummer is ook te horen in het videospel Guitar Hero World Tour.

 

#7. Hysteria @ Roskilde Festival, 2015

‘Hysteria’ staat bekend om zijn intrigrerende baslijn. Het lied schopte het tot nummer 6 in de lijst van ‘Beste Baslijn Aller Tijden’ van MusicRadar.

 

#6. New Born @ Wembley Stadium, 2007

In 2007 heropende Muse het gerenoveerde Wembley Stadium in London. De band gaf later een live CD/DVD uit van dit concert, genaamd HAARP. Bellamy en co wilden graag met jet packs het stadion binnenvliegen, maar de gemeenteraad was niet zo gecharmeerd van dat plan.

 

#5. Plug In Baby @ Rock Werchter, 2015

‘Plug In Baby’ is één van de meest bekende nummers van Muse. Het lied wordt altijd luidkeels meegezongen door het publiek.

 

#4. Time Is Running Out @ Glastonbury, 2004

Na de release van het derde album, Absolution, mochten de heren van Muse voor de eerste keer het hoofdpodium van Glastonbury beklimmen. Matt Bellamy noemde het optreden “the best gig of our lives“, maar de avond liep af met een tragedie. De vader van drummer Dominic Howard was trots aan het toekijken, toen hij getroffen werd door een hartaanval. Hij overleed ter plekke.

 

#3. Bliss @ Paris, 2002

In 2002 bracht Muse een compilatie album uit, genaamd Hullabaloo. Het album bestaat uit B-sides en enkele live-opnames.

#2. Stockholm Syndrome @ Pinkpop, 2004

Wat is er meer rock ‘n roll dan op het podium gitaren kapotslaan? Meer dan 140 gitaren kapotslaan natuurlijk! Matt Bellamy heeft de meeste gitaren kapotgeslagen tijdens één tour en staat daarmee in het Guinness Book of World Records. Op Pinkpop besloot Bellamy om zijn woede af te reageren op het drumstel van Dom Howard.

 

#1. Knights of Cydonia @ Glastonbury, 2010

Deze favoriet ontbreekt, gelukkig, zelden op de playlist. ‘Man With A Harmonica’ van de westernklassieker Once Upon A Time In The West wordt live vaak gebruikt om het lied in te leiden. De gitaarpartij van ‘Knights of Cydonia’ is geïnspireerd op ‘Telstar’ van The Tournados. Bellamy’s vader was gitarist in die band.

 

Muse Bandquiz

Ben jij een Supermassive Muse fan? Doe dan onze bandquiz!