Love, Simon is waarschijnlijk één van de meest herkenbare liefdesverhalen van deze eeuw, maar toch met een twist. Simon, een jongen die op jongens en niet op meisjes valt, wil nog niet dat de hele wereld dit weet. Helaas maakt iemand deze beslissing voor hem en zie je hoe het verder vergaat. De film is gebaseerd op het boek “Simon vs The Homo Sapiens Agenda” geschreven door Becky Albertalli en is zelfs in sommige landen nog niet eens uitgebracht. Luister hier naar verschillende nummers die zijn gebruikt in de film en: spoilers gegarandeerd dus!

#10. The 1975 – Love Me

Wie houdt er nou niet van een goed nummertje van The 1975? Simon haalt Leah, Nick en Abby op zodat ze allemaal naar hun school genaamd Creekwood High kunnen.

 

#9. The Kinks – Waterloo Sunset

Na veel wikken en wegen, besluit Simon om voor het eerst een e-mail naar Blue te versturen. Terwijl hij rondkijkt in zijn kamer luistert hij naar de tekst die uit zijn platenspeler komt. Hij maakt ondertussen ook een Gmail account genaamd “frommywindow”, zodat hij niet hoeft te vertellen wie hij echt is.

 

#8. DJ Shadow ft. Run The Jewels – Nobody Speak

Tijdens de autorit naar Bram’s feest, wordt een instrumentale versie van ‘Nobody Speaks’ op de achtergrond afgespeeld. In de tussentijd zijn Abby en Nick aan het flirten en probeert Martin wanhopig om te aandacht van Abby te krijgen aangezien hij dol op haar is.

 

#7. Meghan Trainor – NO

Hoe kun je nou “NO” tegen een leuke karaoke avond zeggen? NOt toch!? We zien dat Garrett aan het zingen is op dit ontzettend dansbaar nummer van Meghan Trainor. In de tussentijd neemt Bram Simon en Nick mee naar de bar zodat ze drankjes kunnen drinken.

 

#6. Jack Antonoff & MO – Never Fall In Love

Tijdens dit nummer zijn Abby en Leah aan het dansen tijdens het Halloween feest. In de tussentijd wil Nick, die al vanaf het begin af aan een oogje heeft op Abby, Simon vertellen dat hij haar mee uit wil vragen.

 

#5. Justin Bieber ft. Big Sean – As Long As You Love Me

Wie houdt er nou niet van een oude, maar goede hit van Justin Bieber, waar je stiekem de gehele tekst van kent? Bram en Simon besluiten om voor dit nummer te gaan tijdens de karaoke sessie die plaatsvindt na een wedstrijd van beer pong.

 

#4. Bobby “Boris” Pickett & The Crypt-Kickers – Monster Mash

Op een gegeven moment verdenkt Simon dat één van zijn klasgenoten genaamd Bram degene is met wie hij aan het e-mailen is. Tijdens het Halloween feest probeert een dronken Simon moed bij elkaar te rapen en Bram te confronteren met het feit dat hij op jongens valt. Helaas, op het moment dat Simon de kamer binnen stapt is Bram op dat moment met een meisje aan het zoenen. Ook al stamt het nummer uit 1962, het past perfect bij de hele scenario en de gevoelens hierbij.

 

#3. Amy Shark – Sink In

Als Simon en Leah eenmaal thuis gearriveerd zijn van Bram’s feest, hebben ze een serieus gesprek in Simon’s slaapkamer. Leah praat vaag over hoe ze het gevoel heeft dat ze voorbestemd is om maar van één persoon intens te houden. Kanttekening: de versie die in de film wordt gebruik wordt gezongen door Julia Michaels,  maar het originele nummer, dat ook wordt gebruik op het soundtrack album, is van Amy Shark.

 

#2 Troye Sivan – Strawberries & Sigarettes

Simon en Abby praten tegen elkaar terwijl ze terug naar huis keren van The Waffle House. Abby verteld tegen Simon dat ze niet zeker weet of ze wel in de liefde gelooft en besluit daarom het aan Simon te vragen. Die avond besluit Simon om uit de kast te komen en is hij ontzettend opgelucht op het moment dat ze positief reageert. Het nummer dat gebruikt wordt in dit fragment is van Troye Sivan, een bekende YouTuber wie openlijk gay is. Hij kwam uit de kast in 2013 in één van zijn video’s, dus de keuze voor dit nummer is perfect voor deze scène.

 

#1. Jackson 5 – Someday At Christmas

Ook al is het nu bijna zomer, de scène waarin dit nummer wordt gebruikt is ontzettend belangrijk. Tijdens kerst zitten Simon en zijn familie aan de eettafel en het is ook het nummer wat Simon aanraadt aan Blue om te luisteren tijdens de vakantie. De volgende ochtend, kerstochtend, besluit Simon om uit te komen voor zijn familie aangezien zijn geheim toch al is onthult dankzij Martin. Het is een verrassing voor zijn ouders, maar ze accepteren het meteen.