Queens Of The Stone Age zijn terug. Hun nieuwe plaat Villains is uit sinds 25 augustus en ze hebben ook net hun wereldtournee afgetrapt in Amerika. Deze tour zal zoals gebruikelijk hard en energiek zijn. Om alvast in de stemming te komen zijn hier de 10 beste live tracks van Queens Of The Stone Age.

10. The Evil Has Landed @ Fort II (Studio Brussel showcase), 2017

Om deze lijst te openen beginnen we met een nieuw nummer. ‘The Evil Has Landed’ is de tweede single van hun nieuwe plaat Villains. Deze video is afkomstig van een exclusieve showcase die de band in België gaf ter ere van hun nieuwe plaat. Zanger Josh Homme heeft nog een tijdje in Antwerpen gewoond en fietste regelmatig voorbij een fort. Toen de radiozender Studio Brussel hem vroeg of hij graag een showcase wilde spelen in België, kwam hij zelf met een voorstel voor de locatie, namelijk het fort dat tijdens de oorlog de stad Antwerpen moest verdedigen.

9. Smooth Sailing @ Austin City Limits, 2013

Een van de eerste singles uit … Like Clockworken wat voor een. Bekijk ook zeker de video bij dit nummer eens als je Josh Homme & co wil volgen op een avondje uit. Ze laten zich helemaal gaan met de nodige hoeveelheid drugs, vrouwen, snelle auto’s en alcohol. Soms wordt het nummer samen met de clip ook wel eens vergeleken met een muzikale versie van The Hangover.

8. Feel Good Hit Of The Summer @ Reading + Leeds, 2014

Iedereen strak in het pak? Check!Alle instrumenten voor een strakke rockshow? Check!Een berg lasers om alles er perfect te laten uitzien? Check!QOTSA bewijst dat ze geen traditionele ouderwetse rockband zijn. Ze maken rock opnieuw jong en hip en zorgen ervoor dat niet enkel de muziek telt maar ook het visuele aspect. Roept daar iemand Pink Floyd?

7. I Sat By The Ocean @ Lowlands, 2014

Lekker meezingen met een van de grootste hits van Queens Of The Stone Age. Elke keer lekker meezingen over iemand die weet dat hij bedrogen wordt door zijn vriendin, maar de relatie niet durft te verbreken en dus begint te drinken. Volgende keer dat je je keel openzet misschien toch beter ook eens op die tekst letten?

6. The Way You Used To Do @ Reading + Leeds, 2017

Er zijn weinig zekerheden in deze wereld, maar dit is er één van. QOTSA zal dit nummer sowieso spelen tijdens alle concerten die volgen op de release van hun recentste plaat. Het is de eerste single van de plaat en deze geeft onmiddellijk de richting aan die de band kiest met hun nieuwste album. Ze gaan voor oldschool rock, maar met een dansbaar kantje. Dat kan ook niet anders met Mark Ronson achter de knoppen…

5. If I Had A Tail @ Later with Jools Holland, 2013

Elke fan van QOTSA heeft het zich vast al wel eens afgevraagd: wat zou ik doen als ik een staart had? De kans is groot dat je er gewoon een hele dag achteraan zou lopen, er over struikelen of je bent benieuwd hoe het zou voelen als je erin zou bijten. Eigenlijk gaat het nummer over blind materialisme, maar het is toch leuker om nog wat na te denken over die profetische vraag.

4. No One Knows @ Lollapalooza Chile, 2013

In 2014 stond het intro van dit nummer nog tussen de 10 beste gitaarintro’s ooit in een lijst van Rolling Stone. Zodra de eerste klanken van ‘No One Knows’ ingezet worden, wordt het publiek gek en dat kan je hen niet bepaald kwalijk nemen!

3. Go With The Flow @ Rock Werchter, 2011

Uit de tijd dat QOTSA nog speelden als het licht was. De bandleden komen en gaan bij de band. Vooral in de beginjaren was er zelden een muzikant die het langer dan 3 jaar kon uithouden. Enkel frontman Josh Homme gaat al vanaf het begin mee. De laatste jaren lijkt het echter wel alsof iedereen zijn wilde haren is verloren: het aantal vreemde verhalen over de band neemt af en ook zijn er minder wissels van bandleden.

2. Make It Wit Chu @ Open’er, 2013

Oren dicht kindjes: de Queens halen de vuile woordjes boven. Als de band het over seks en liefde heeft, dan verbloemen ze het zeker niet. Het nummer werd opgenomen tijdens een van Homme’s befaamde Desert Sessions. Homme ging met een aantal bevriende muzikanten acht dagen in een opnamestudio midden in de woestijn zitten en schreven samen muziek.

1. My God Is The Sun @ Letterman, 2013

Een nummer over de onwetendheid van het volk, verpakt als een verhaaltje over de goden. Normaal zou het enkel passen bij een vreemd reggaedeuntje of op een hippiefeestje, maar Queens Of The Stone Age verwerkte het in een rocknummer. Het is één van hun grootste hits, een absolute meezinger en een terechte nummer 1 in deze lijst.