Liverpool is een fantastische plek voor elke muziek fanaat. Natuurlijk staat het grotendeels bekend voor het leveren van de Beatles, maar er is genoeg anders te zien. Dus mocht je op weg zijn naar Liverpool, dan zijn dit 6 plekken die je zeker moet bezoeken!

1. The Cavern Club,10 Mathew St


Het is misschien niet de originele Cavern Club meer waar The Beatles hun eerste optredens gaven, maar het is zeker nog een bezoekje waard. In het midden van het centrum is de Cavern Club nog altijd thuis voor vele live acts. Goed om te weten: deze “nieuwe” versie van de Cavern Club werd grotendeels gebouwd met bakstenen van de originele club.

2. Wall Of Fame, Mathew St


Maar een paar stappen van de Cavern Club verwijderd, net aan de overkant, vinden we de populaire Wall Of Fame. Hier worden bands herinnerd die optraden in de originele Cavern Club tussen 1957-1973, maar ook hedendaagse bands als de Arctic Monkeys pronken met een plekje op de muur. Oftewel, het is de ultieme plek voor je typische toeristen selfie.

3. British Music Experience,Cunard Building

De British Music Experience is in het leven geroepen om te vertellen over – je raadt het al – de Britse muziekcultuur. Het is een redelijk nieuwe attractie in de stad, want het is pas sinds open sinds maart 2017. Het leuke aan deze plek is dat het voor elke muziekliefhebber wat te bieden heeft, of je nou geïnteresseerd bent in de old-school Beatles, of meer wilt weten over de Adele van vandaag: de British Music Experience denkt met je mee!

4. Liverpool Cathedral,St James Mt

Deze enorme kathedraal is de grootste kathedraal en het grootste religieuze gebouw dat je in het Verenigd Koninkrijk zal vinden. Het is niet alleen een mooi, groots, historisch gebouw, maar het is ook nog eens het thuis voor het grootste orgel in het VK! Dus die kan je straks ook mooi op je muzikale to-do list afstrepen.

5. The Beatles Story,Britannia Vaults, Albert Dock

We zijn aangekomen bij de Beatles kant van dit lijstje. Op Albert Dock, een prachtig historisch terrein in Liverpool, bevindt zich het museum The Beatles Story. Dit museum vertelt het verhaal van de vier bandleden en de geschiedenis van de band. Uiteraard een must-visit voor elke Beatles fan.

6. Lennon’s childhood home, 251 Menlove Avenue

251 Menlove Avenue, ookwel John Lennon’s thuis uit zijn jeugd, is goed bewaard gebleven en wordt inmiddels beschermd als Grade II listed building. Het huis werd begin jaar ’00 gerestaureerd tot zijn originele 1950s look en werd later geopend voor het algehele publiek. Het is ook bekend om de 1994 Oasis single cover voor ‘Live Forever’.