Stockholm is de stad van Spotify, ABBA, Aviici én de favoriete platenzaak van regisseur Quentin Tarantino. De hoofdstad van Zweden is een echt walhalla voor muziekliefhebbers. Van bruisende clubs tot de festivals met alle grote namen, Stockholm heeft het allemaal. Dit zijn onze favoriete hotspots in Stockholm.

#6. Snickars Records

In Södermalm scoor je bij Snickars Records de beste (tweedehands) disco, hiphop, fun, techno en house vinylplaten.

Snickars Recors / Hökensgata 11, Stockholm

 

#5. Huset Under Bron

Zin in een nacht techno en house? Dan ben je bij Under Bron aan het juiste adres! Deze nachtclub is erg populair, dus kijk er niet raar van op als er een flinke rij voor de deur staat. In de zomer kun je ook terecht bij naastgelegen buitenclub Trädgärden.

Huset Under Bron / Hammarby Skussväg Katarina 2, Stockholm

 

#4. Scenkonst museet (Swedish Museum of Performing Arts)

Het Scenkonst museet is een interactief museum dat zich richt op theater, dans en muziek. Daarnaast vind je hier ook de Hall of Fame met alle Zweedse artiesten die inmiddels hun sporen hebben verdiend in de muziekwereld.

 

#3. Pet Sounds

Het zuidelijke eiland Södermalm is het jonge, bruisende hart van Stockholm. Naast trendy restaurants en cafés, vind je hier ook de leukste boetiekjes. In Pet Sounds kunnen alle liefhebbers urenlang door de rekken heen bladeren. Volgens Quentin Tarantino is de platenzaak één van de verborgen pareltjes van Stockholm.

Pet Sounds / Skånegatan 52, Stockholm

 

#2. ABBA The Museum

ABBA Museum Stockholm - Vienthi Metiary

Natuurlijk kun je tijdens je bezoek aan Stockholm niet om ABBA heen. De popgroep scoorde in de jaren ’70 hit na hit en werd wereldwijd beroemd. Niet gek dus dat ABBA een eigen museum heeft, compleet met de échte outfits. Kun je daarna ook meteen een leuk souvenir scoren uit de ABBA shop!

ABBA museum / Djurgårdsvägen 68, Stockholm

 

#1. Kungliga Operan

Royal Opera House Stockholm

Liefhebbers van opera en klassieke muziek, opgelet! Het Koninklijke Opera Huis van Stockholm, Kungliga Operan is the place to be. Gerenommeerde gezelschappen van de hele wereld treden hier op. Geen liefhebber? Een rondleiding door het prachtige gebouw is zeker de moeite waard!

Kungliga Operan / Gustavs Adolgs torg 2, Stockholm