Wie is er niet opgegroeid met de tijdreis avonturen van Marty McFly? In 1985 kwam het eerste deel uit van de mateloos populaire sciencefiction film. In Back To The Future reist tiener Marty McFly per ongeluk terug in de tijd met de DeLorean van Dr. Emmett Brown. Hij moet proberen om de tijdlijn zo min mogelijk te veranderen, want dat zou desastreuze gevolgen hebben. Hier de 8 beste liedjes uit Back To The Future.

*Dit artikel bevat spoilers*

#8. Lindsey Buckingham – Timebomb Town

Naast zijn rol als zanger en gitarist van Fleetwood Mac had Lindsey Buckingham ook wat  solo-projecten. ‘Timebomb Town’ schreef hij speciaal voor Back To The Future. Buckingham heeft alle instrumenten zelf gespeeld, behalve de drums.

#7. Etta James & The Peaches – The Wallflower (Roll With Me Henry)

Deze R&B klassieker is perfect voor op de dansvloer. Het lied stond in 1955 maar liefst vier weken op nummer 1 in de Billboard R&B charts. In 2008 ontving Etta James een Hall Of Fame Grammy Award voor ‘The Wallflower (Roll With Me Henry)’.

#6. Four Aces – Mr. Sandman

Dr. Emmett Brown heeft een tijdmachine ontworpen, maar wordt achtervolgd door terroristen. Als hij Marty McFly zijn DeLorean wil laten zien, worden ze beschoten. In zijn vluchtpoging met de DeLorean activeert McFly per ongeluk de tijdmachine en komt zo in het jaar 1955 terecht.

#5. Eric Clapton – Heaven Is One Step Away

Marty McFly moet er voor zorgen dat zijn ouders op elkaar verliefd worden tijdens het schoolbal, anders heeft dat grote gevolgen voor zijn eigen bestaan. In deel twee van Back To The Future krijgen we het ‘what-if’ scenario te zien, als het Marty McFly niet gelukt was om zijn ouders bij elkaar te brengen.

#4. Huey Lewis & The News – Back In Time

Wie Back To The Future zegt, zegt ook Huey Lewis & The News. Meerdere liedjes van de Amerikaanse popband vormen de rode draad door de film.

#3. Marvin Berry & The Starlighters – Earth Angel

Marvin Berry & The Starlighters is de band die tijdens het schoolbal speelt. Marvin Berry is de fictieve neef van rock ‘n roll zanger Chuck Berry. Als de band ‘Earth Angel’ speelt, blijkt de missie van Marty McFly geslaagd te zijn.

#2. Chuck Berry – Johnny Be Good

Marty McFly speelt ‘Johnny B. Good’ op het schoolbal van zijn ouders. De scholieren zijn in eerste instantie enthousiast over het klassieke rocknummer, maar dat slaat snel om na de ‘ruige’ gitaarsolo van McFly. John Mayer was in ieder geval wél gecharmeerd van het virtuoze gitaarspel, deze scène inspireerde hem om zelf gitaar te leren spelen.

#1. Huey Lewis & The News – The Power of Love

Nu de onbetwiste nummer 1 van deze lijst. ‘The Power of Love’ werd speciaal voor Back To The Future geschreven. Het lied werd dan ook in alle delen van de trilogie gebruikt. Dit terwijl de band deze opdracht bijna had geweigerd, omdat ze niet wisten hoe ze een soundtrack moesten schrijven.