Berlijn is een prachtige stad met een hoop historie. Er is zoveel te zien en te beleven in de Duitse hoofdstad, van de kleurrijke wijk Kreuzberg tot de historische gebouwen zoals de Bundestag. Maar wat als je je geld uit wilt geven in de beste platenwinkel of als je een nacht uit wilt? Wij hebben onze 8 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Danceplaten scoren @ The Record Loft

Dance vinyl verzamelaars opgelet! The Record Loft, gevestigd in de kleurrijke wijk Kreuzberg, is dé plek om tweedehands dance elpees te scoren. Van disco tot moderne techno, The Record Loft heeft een zeer uitgebreide collectie aan vinylplaten, die je voor een paar euro op de kop kunt tikken.

The Record Loft – Adalbertstraße 9, Berlin

2. Geniet van je laatste zomer dagen @ Lollapalooza Berlin

Het Lollapalooza festival vindt plaatst aan het einde van het festivalseizoen van Europa. De eerste editie werd gehouden in de tweede week van september in 2014 op het terrein van het historische vliegveld Berlin-Tempelhof. Het is een tweedaags festival, waar onder andere bekende acts zoals Bastille, Sam Smith en de Foo Fighters op de bühne hebben gestaan. Dit jaar wordt het festival gehouden in het Olympiapark en zullen onder andere The Weeknd en The National hun opwachting maken.

Lollapalooza Festival – Friedrich-Friesen-Allee, Berlin

3. Gratis Jazz jam sessions @ Quasimodo

Quasimodo is een van de oudste Jazz clubs van Berlijn. De club ligt in de prachtige wijk Charlottenburg. De zaal staat bekend om de Wednesday Nights jam sessions (toegang is gratis!), die worden gehouden in de kelder van de voormalige danzaal. Mocht je niet van jam sessions houden, bezoek dan een van de vele concerten!

Quasimodo – 12a Kantstrasse, Berlin

4. Street music festival @ East Side Gallery

Wanneer je in Berlijn bent, moet je zeker langs de East Side Gallery. De muur scheidde tussen 1961 en 1989 West van Oost-Berlijn en is nu omgetoverd tot de langste openlucht galerij ter wereld. Elk jaar is de East Side Gallery het decor van het (gratis!) Street music festival, waar alle artiesten welkom zijn om hun talent te laten zien.

Street Music Festival East Side Gallery – Mühlenstraße 17, Berlin

5. Concert bijwonen @ Mercedes-Benz Arena

Op steenworp afstand van de East Side Gallery vind je de Mercedes-Benz Arena (voorheen O2 Arena). Als je de grote sterren in actie wilt zien, moet je zeker hier naartoe. Paul McCartney, Muse, Rihanna, U2 enz. hebben allemaal in deze gigantische arena opgetreden. De Mercedes-Benz Arena biedt plek aan zo’n 17.000 bezoekers.


Mercedes-Benz Arena
– Mercedes-Platz 1, Berlin

6. Vinyl walhalla @ Space Hall

Van soul tot new wave en van rock tot techno, Space Hall heeft het allemaal! Als je een bezoekje wilt brengen aan dit enorme vinyl paradijs, kun je maar beter een dagje bijboeken. De keuze lijkt haast onbeperkt en je zult zeker niet met lege handen naar buiten lopen!

Space Hall – Zossener Str. 33, Berlin

7. Nacht uitgaan @ Berghain / Panorama Bar

Berlijn is de hoofdstad van de techno. Een van de meest bekende technoclubs is Berghain. Berghain is een oude elektriciteitscentrale, waar alle technoliefhebbers op hun wenken bediend worden. Dans de hele nacht op onder andere dubstep, minimal en housemuziek. Als je binnenkomt tenminste…. de uitsmijters zijn erg streng.

Berghain / Panorama Bar – Am Wriezener Bahnhof, Friedrichshain, Berlin

8. Nog meer techno! @ Tresor

Tresor heeft geen introductie nodig. Het is verreweg de bekendste en een van de oudste techno clubs in Berlijn. Tresor heeft zelf een eigen platenmaatschappij, waar ook technohelden Jeff Mills en Robert Hood onder hebben geproduceerd. Maar hier geldt hetzelfde: zorg er eerst maar voor dat je überhaupt binnenkomt!

Tresor – Kopenicker Strasse 70, Berlin