A Hard Day’s Night was het derde album van The Beatles en ook de soundtrack voor hun eerste film met dezelfde naam. Het is ook nog eens de naam van het eerste nummer van dat album. De titel lijkt vaak terug te komen maar waarom? Hij is niet enorm po√ętisch en klinkt zelfs een beetje raar. Wij zochten het voor je uit!

Toen The Beatles hun film aan het opnemen waren en na een lange dag voor de camera’s, stonden er nog een heel aantal journalisten te wachten voor een interview. Maar na zo’n lange werkdag was iedereen een beetje vermoeid en af en toe werden er dan ook wat rare dingen uitgekraamd en dat gold zeker ook voor Ringo. Hij stond bekend voor zijn ‘ringoismen’: grappige uitspraken die niet altijd realistisch of grappig bedoeld waren.

Tijdens dit interview zei Ringo ‘It was a hard day’ maar toen hij naar buiten keek, zag hij dat het al donker was dus voegde hij snel ‘night’ toe. Toen de band een tijdje later nog een naam zocht voor hun film stelde iemand deze uitspraak voor. Later die avond schreef Lennon het bijhorende nummer en de rest is geschiedenis.