Arcade Fire heeft een nieuwe video uitgebracht voor hun single “Chemistry”. Het nummer is te vinden op hun laatst uitgebrachte album Everything Now. Ze sloegen hiervoor de handen ineen met een animatieteam dat voor iedereen wel bekend in de oren klinkt.

De video geeft een verhaal weer over een geanimeerde kat en hond die elkaar ontmoeten op de receptie van de bruiloft van de kat. De hond is de cateraar van de receptie. Op de kat en hond na zijn alle gasten haaien. Het wordt meteen overduidelijk dat de twee chemistry hebben (see what they did there…), en gaan ze veel uitdagingen aan om het aan elkaar te tonen en te ontsnappen van het feest. De hond moet tegen de man van de kat strijden, maar ook tegen andere gasten.

De clip is geregisseerd door Ray Tintori, die voorheen ook al heeft gewerkt met bands zoals The Killers, MGMT, Charlift en Moses Sumney. De clip bevat ook animaties gemaakt door Starburns Industry, die we allemaal kennen van de populaire serie Rick & Morty. Een ander bekend gezicht is Big Freedia die de kat in het verhaal speelt.

Wanneer we Win Butler horen vertellen over de video, wordt duidelijk dat de hele band al jaren met de regisseur wilde werken. Hij zegt dat de band al jaren fan is van Ray’s werk, vanaf de eerste video’s die hij maakte. Het ging eerder ook al over een samenwerking toen de mannen de clip voor The Suburbs op gingen nemen. Het zou in de eerste instantie in New Orleans plaatsvinden, maar dit werd last minute veranderd naar Austin, Texas. Ray was op dat moment niet beschikbaar. Deze keer is het de mannen dus wél gelukt om samen te werken in New Orleans tijdens Mardi Gras. De zanger geeft aan dat er een speelse, carnavaleske energie in het nummer zit en om dit vast te leggen tijdens Mardi Gras, dat voelde precies goed!

Bekijk de te gekke video hieronder!