Een goede soundtrack kan een nieuwe film een eind op weg helpen. Denk maar aan The Breakfast Club: er is niks zo memorabel als de laatste scène met John Bender die glorieus zijn vuist in de lucht gooit met ‘Don’t You Forget About Me’ op de achtergrond. Ook in het geval van nieuwe Netflix film ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ heeft de sterke soundtrack zeker geholpen. Deze week geven wij je een overzicht van de 10 beste tracks uit deze film.

#10. The Velveteins – Daydreams

Deze dromerige track van The Velveteins wordt afgespeeld als Lara Jean’s oudere zus, Margot, afscheid neemt van de familie om te gaan studeren in Schotland. Vanaf nu is LJ de grote zus in de familie, en zonder een moeder thuis, vergt dit best wat verantwoordelijkheid.

#2. Blood Orange – You’re Not Good Enough

LJ is zenuwachtig voor haar eerste dag terug op school en bevindt ze al snel op onbekend terrein. Ze is niet helemaal op d’r gemak zonder haar zus Margot. Ze is ook niet bepaald populair: ze kan niet eens een plekje in de aula vinden op haar eerste dag. ‘You’re Not Good Enough’ is dan ook een passende track voor haar onzekerheid.

#3. Erin McCarley – GOOD

Opeens bevindt LJ zich in een catastrophe: uit het niets benaderen jongens waar ze vroeger verliefd op was haar met liefdesbrieven die ze hen destijds heeft geschreven, maar nooit verstuurd. Het wordt nog erger als Josh, de recente ex van haar zus, met een brief komt aanzetten. Zodra LJ thuiskomt gaat ze op zoek naar de oude doos met de brieven, maar ze kan ze niet vinden. Als ze haar vader vraagt of hij de doos heeft gezien, zegt hij dat het misschien mee is gegaan met hun donaties aan Goodwill.

#4. Caleb Hawley – Little Miss Sunshine

Als nog één van haar oude crushes, Peter, haar benadert, probeert Lara Jean alles uit te leggen. Peter bevindt zich ook niet in een ideale situatie: zijn vriendin heeft het net met hem uitgemaakt en hij wil haar terug. Dus bedenkt hij een plan. Hij stelt voor om samen met LJ als “stel” door het leven te gaan, zodat ze Josh kunnen afleiden en Peter’s ex jaloers maken. Wanneer LJ zijn aanbod accepteert, speelt het standvastige ‘Little Miss Sunshine’ zich af.

#5. Confidence Man – Boyfriend

Een funky nummer voor de eerste keer dat Lara Jean en Peter zich als “stel” in het openbaar bevinden. Om het allemaal echter te laten lijken, komen ze tot de overeenkomst dat Peter zijn hand in LJ’s achterzak mag houden en dat hij haar liefdesbriefjes mag achterlaten op school.

#6. Viigo – Beautiful

Als onderdeel van het plan om iedereen te laten geloven dat ze een stel zijn, gaan LJ en Peter samen naar een feest. Dit is absoluut geen bekend terrein voor LJ. Op het feest merkt ze dat haar relatie met Peter haar een hele nieuwe plek op de sociale ladder van de school heeft bezorgd. Zelfs één van de populairste meisjes wil met haar praten.

#7. The Four Mints – You’re My Desire

‘You’re My Desire’ speelt wanneer LJ dineert bij Peter’s familie. Een interessante gebeurtenis, want waarom moet ze zijn familie ontmoeten als hun relatie nep is? Aangezien ze eigenlijk alleen maar mensen op school hoeven te overtuigen, is er geen echte reden om hun families erbij te betrekken. Alsnog hebben ze een gezellig diner.

#8. Anna Of The North – Lovers

Dan verandert de zaak. LJ moet mee op de skireis van school samen met Peter, omdat het bekend staat als een romantische reis. De twee brengen samen tijd door in de hot tub en zoenen – voor het echt! – voor de eerste keer. Misschien is deze relatie toch niet zo nep.

#9. Tears For Fears – Everybody Wants To Rule The World

Als alle plannen in de soep lopen en zowat alles uit elkaar valt, gaat LJ samen met haar vader naar de diner. Ze praten over haar overleden moeder. Haar vader vertelt dat ze vroeger regelmatig samen bij de diner kwamen en dat LJ’s moeder dan los ging op ‘Everybody Wants To Rule The World’.

#10. Matthew E. White ft. Natalie Press – Cool Out

Als Lara Jean eindelijk beseft dat Peter’s gevoelens voor haar niet zo nep waren, gaat ze naar hem toe op het sportveld en zoent hem. Ze zijn nu eindelijk een écht, officieel, stel. ‘Cool Out’ is dan ook de ‘Don’t You Forget About Me’ van deze soundtrack.