In het oude Verona, Italië, vinden we een prachtig historisch Romeins amfitheater. De Verona Arena is uiteraard ontzettend populair voor geweldige opera optredens, maar biedt ook speelplek voor moderne hedendaagse muziek.

Geschiedenis

De magnifieke arena dateert terug naar de eerste eeuw, toen het wel 30.000 mensen binnen kon laten. Zelfs toen kwamen toeschouwers van ver om zich te laten betoveren door het indrukwekkende grootse theater. Het gebouw overleefde een zware aardbeving in 1117, maar de buitenste ring van wit en roze kalksteen moest herbouwd worden.

Het theater vandaag

Vandaag de dag laat het theater enkel 15.000 mensen toe. Het is nog steeds het thuis voor opera uitvoeringen en het viert ook zijn eigen opera festival. Wat betreft hedendaagse muziek heeft het veel verschillende artiesten gezien: van Paul McCartney, tot Björk, tot Muse.
Het schema voor dit jaar laat weer grote namen zien, zoals Bob Dylan, Sam Smith, Jack Savoretti, Lenny Kravitz en Sting. Oh, en eind juni staan er een aantal heavy metal bands op het programma!
Het beroemde 2Cellos duo maakten hun geheel 2016 optreden in het arena openbaar op Youtube: