Vorige maand schreven we al over the Leadmill. Een andere een plek die we ook absoluut niet mogen vergeten is de iconische Sheffield City Hall. Wanneer je recht voor de City Hall staat, kun je je haast niet bedenken dat het de plek is waar ‘s werelds grootste artiesten ooit hebben gestaan. Legendarische bands zoals Queen, Black Sabbath, Deep Purple en Led Zeppelin hebben er allemaal gespeeld.

Geschiedenis

Sheffield’s City Hall was ontworpen in de jaren 20, maar pas in het jaar 1932 werd het voor het publiek geopend. In de eerste instantie was het de bedoeling om het de “Memorial Hall” te benoemen ter herdenking van de soldaten die in de eerste wereldoorlog zijn omgekomen. Tegen de tijd dat de zaal klaar was, zo’n 15 jaar later, besloten ze toch te gaan voor de naam die het nu draagt.

Legends

De zaal heeft een platform geboden aan de grootste bands die je maar kunt bedenken. Zo heeft het Pink Floyd verschillende keren over de vloer gehad tussen 1969 en 1972, met één daarvan Dark Side Of The Moon tour zijnde. Verder heeft Queen tijdens hun allereerste wereldtour met hun Sheer Heart Attack tour Sheffield aangedaan. Iets “recentelijker” waren Iron Maiden die Engeland bezochten in oktober in 1986 en Alice Cooper die dat deed in november in het jaar 2012.

Dag van vandaag

De zaal is een essentieel onderdeel van de stad. De City Hall heeft een volle agenda van concerten en evenementen het gehele jaar door. Ook al hebben ze een boekwerk van grote namen op hun CV staan, tegenwoordig hebben ze ook ruimte voor vele lokale evenementen. Één van de meest recente shows die laatst nog heeft plaatsgevonden was de band Evanescence. Zij traden op met een heel orkest.

Bezoek Sheffield City Hall

De City Hall is gepositioneerd in het hart van het centrum, dus het is absoluut makkelijk om er te geraken en een kijkje waard. Mocht je ook nog op zoek zijn naar tickets voor andere shows, dan kun je ze zelfs hier kopen! Je kunt kaarten kopen voor bijvoorbeeld shows in de O2 Academy en the Leadmill. Maar niet alleen dat! Je kunt ook kaarten kopen voor de regio’s grootste evenemten zoals Tramlines en Off The Shelf.

Ben je nog steeds op zoek naar andere plekken om te bezoeken die muziekgerelateerd zijn? Neem een kijkje naar onze top tien!