Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe een concert meer dan 100 meter onder de grond zou klinken? In Tennessee moeten ze het zich niet meer afvragen. Je favoriete bluegrass band onder je voeten, in Cumberland Caverns kan het allemaal!

Home Of Bluegrass Underground

Cumberland Caverns is het tweede langste grottenstelsel van Tennessee. De grotten werden ontdekt in 1810 door Aaron Higgenbotham.De Cumberland Caverns zijn niet enkel bijzonder omwille van de unieke omgeving, ze bieden je ook een heel specifieke soort muziek. Je zal hier geen grote namen op de agenda zien staan, tenzij je natuurlijk een echte bluegrass expert bent. ‘Bluegrass Underground’ is een maandelijkse concertreeks die live wordt opgenomen in de Volcano Room in Cumberland Caverns. Sommige optredens worden live uitgezonden op de radio, anderen worden opgenomen voor televisiezenders als PBS en NBC. In 2012 won de reeks nog een Emmy, een Telly Silver award en een Cine Golden Eagle award.

De volledige ervaring

Als je ooit naar Tennessee gaat maar denkt dat de Cumberland Caverns de omweg niet waard zijn: denk maar snel wat anders. Dit US national landmark in McMinnville heeft nog veel meer te bieden dan een bluegrass show. De grotten werden geopend voor het publiek in 1956 en zijn sindsdien een toeristische trekpleister. Je kan er een wandeling maken, een speleologie tocht doen of zelfs blijven overnachten. Voor degenen die er maar niet genoeg van krijgen: je kan er zelfs een verjaardagsfeest of bruiloft organiseren.

What Waits Below

Regisseur Don Sharp ontdekte de Cumberland Caverns al op jonge leeftijd en besloot ze te gebruiken als decor voor zijn film ‘What Waits Below’. De film werd in 1984 gereleased, toen nog onder de naam ‘Secrets of the Phantom Caverns’. Dit science-fiction avontuur werd helaas geen groot succes, maar voor de meesten was dit wel hun eerste ontmoeting met de Cumberland Caverns.

Reviews

De Volcano Room en de rest van de grotten zijn niet enkel voor de bezoekers een unieke ervaring. Ook de artiesten die de kans krijgen er te spelen, zijn vol lof over de speciale locatie.

Praktische Informatie

De Cumberland Caverns liggen in McMinnville, een klein dorpje op anderhalf uur rijden van Nashville. Je kan een concert combineren met allerlei andere activiteiten in en rond de grotten. Op de website vind je veel verschillende soorten combinatie tickets. Een standaard ticket kost je ongeveer 35 dollar of 30 euro. Niet vergeten: de concerten zijn in de namiddag!