#10 Timshel, Live bij Sideshow Alley, 2013

Dit juweeltje, Timshel, komt van het eerste album Sigh No More (2009). In deze volledige akoestische uitvoering komen de songtekst en de muziek zelf extra sterk naar voren.

#9 Ghosts That We Knew, Live bij Letterman, 2012

Mumford & Sons maakte hun Amerikaanse tv-debuut bij Letterman in 2010. In 2012 kwamen ze terug voor meer. Ghosts That We Knew is nog zo’n kalm nummer wat kippenvel garandeert.

#8 England @ MTV Unplugged, 2013

Tijdens hun MTV Unplugged sessie voerden Mumford en zijn Sons hun eigen versie van England uit, een nummer dat officieel op de naam staat van The National. Hoewel het origineel vrijwel vanzelfsprekend geen gebruik maakt van de banjo (of cello óf basdrum), klinkt het hier helemaal niet zo gek.

#7 To Darkness met Dharohar Project @ iTunes Festival, 2010

Mumford & Sons ontdekken graag nieuwe culturen en muzieksoorten tijdens het reizen. Tijdens het iTunes Festival in 2010 deelden ze het podium met het Dharohar Project afkomstig uit India. Het publiek gaat helemaal los tijdens dit aanstekelijk enthousiaste optreden.

#6 White Blank Page, Bookshop Sessions, 2009

Terug naar de basics: vier bandleden met hun akoestische instrumenten. De ruwe stem van Marcus Mumford brengt, samen met de wisselingen in tempo en volume van de gehele band, dit nummer prachtig tot leven.

#5 The Ghost of Tom Joad & Do Re Mi Medley met Elvis Costello, 2013

Woorden doen er bij deze uitvoering niet toe – de video zegt alles. Dit is Mumford & Sons samen met Costello op het platteland.

#4 The Banjolin Song @ BalconyTV, 2008

Reis met ons mee terug naar 2008, toen Mumford & Sons nog niet zo groot waren en hun doorbraak nog moest komen. Het mooiste en unieke aan dit optreden is de verlegen (en charmante) houding van een jongere Marcus. Geniet samen met ons van een intiem optreden op een klein Iers balkonnetje.

#3 Believe @ Reading, 2015

We springen weer een aantal jaren verder en bekijken een fragment van het Reading optreden in 2015. Na hun Babel tour in 2013 besluit de band een korte pauze in te lassen, waarin ze de tijd nemen om hun muzikale overtuigingen te hervormen. Tijdens deze periode komen ze met een nieuwe sound voor hun album Wilder Mind (2015). De band heeft de akoestische instrumenten even gelaten voor wat ze zijn, en deze ingeruild voor een ruiger elektrisch geluid. Hoewel de algehele sound dus anders is, blijven de intenties en ook de passie van de band geheel hetzelfde.

#2 There Will Be Time, Live in Zuid-Afrika, 2016

As mentioned before, Mumford & Sons like to take inspiration from their travels and turn those into music. In June 2016 they released their newest treasure, an EP titled Johannesburg. The performance in question is a passionate collaboration with Senegalese singer Baaba Maal.

#1 Dust Bowl Dance @ T in the Park, 2013

Waarschijnlijk komt deze nummer 1 niet als een verrassing voor de Mumford & Sons fans. Het is een zeer geliefd en populair nummer, voornamelijk omdat het altijd geweldig wordt gebracht tijdens live optredens. Dust Bowl Dance kan gevonden worden op het eerste album van de band, Sigh No More (2009).

Autoplay 
Het internet staat bomvol met optredens van artiesten en bands, waardoor de mooiste live optredens soms ondersneeuwen door een mobiele opname met schreeuwend publiek. En dat is zonde. In de Autoplay staan de beste live optredens van één artiest verzameld in een playlist. Dus stop met zoeken tussen de duizenden filmpjes op YouTube, je kunt gewoon even door de Autoplay-list en je bent weer helemaal bij.
Meer Autoplay >