Een geweldige film met een echte topcast. Naast acteurs als Jamie Foxx, Kevin Spacey en Ansel Elgort spelen ook enkele bekende muzikanten zoals Sky Ferreira en Red Hot Chili Peppers-bassist Flea in Baby Driver. De film blinkt uit met zijn eenvoudige plot over de bestuurder van een bende bankovervallers die op het rechte pas wil raken. Daarnaast is natuurlijk ook de muziek essentieel in deze film, nog meer dan in andere films. Alle achtervolgingsscènes, en dat zijn er best wel veel, worden begeleid door muziek uit de 70’s omdat Baby zich niet kan concentreren zonder zijn muziek. Wat zijn dan de 10 beste nummers uit zijn afspeellijst? Dat kan je hier natuurlijk terugvinden!

10. The Jon Spencer Blues Explosion – Bellbottoms

Deze lijst begint zoals ook de film begint. In deze scene zit het volledige nummer dus kijk het zeker uit. Baby zit in zijn auto te wachten en zet een nummer op dat hij vervolgens volledig meezingt. Nouja, zingen.. Eigenlijk gaat hij gewoon compleet uit zijn dak. Maar is er iemand op deze wereld die nog nooit een waterflesje heeft gebruikt als microfoon? 😉

9. Bob & Earl – Harlem Shuffle

Dit intro is natuurlijk legendarisch. De jongere generatie kent het waarschijnlijk van House Of Pain met hun ‘Jump Around’ maar eigenlijk bestaat het al sinds 1963. Wanneer Baby door de straten van Atlanta loopt, gebeurt alles rondom hem op het ritme van dit nummer. Een fantastische scene!

8. Golden Earring – Radar Love

‘Radar Love’ is een van de bekendste nummer van Golden Earring en werd al gecoverd door onder meer U2, R.E.M. en Bryan Adams. Ook werd het al meermaals in de soundtrack van een film of tv-programma gestoken, zoals The Blacklist, The Simpsons, Grant Theft Auto V en nu dus ook Baby Driver. Leuk weetje: ook Bill Clinton heeft het nummer gebruikt tijdens de presidentiële voorverkiezingen in 1992, die hij won.

7. Queen – Brighton Rock

De killer track van Baby, die met de killer gitaarsolo. Het nummer gaat eigenlijk over een vakantieliefde die openbloeit maar uiteindelijk toch gedoemd is om te mislukken. Wij onthouden vooral die geweldige gitaarsolo.

6. T.Rex – Debora

Wanneer Baby en Debora een gesprek hebben over nummers waar hun naam in voorkomt komt ook dit nummer ter sprake. Even later wordt het dan ook gespeeld. Achteraf gezien was dat een vrij grote fout, want er was iets mis met de uitbetaling van de rechten op het nummer. Hierdoor werd de filmstudio aangeklaagd en deze rechtszaak loopt nog steeds.

5. Blur – Intermission

Een geweldig nummer van Blur dat zeer rustig opbouwt om dan tot een ultieme climax te komen Als je het hoort, weet je dat er op het einde wel iets spannends moet gebeuren. Dat gevoel ervaar je alleen nog maar harder als je het in een actiefilm hoort en de hoofdrolspeler zit in zijn auto te wachten terwijl de rest van de bende een bank overvalt. Kippenvel.

4.Danger Mouse ft. Run The Jewels & Big Boi – Chase Me

Een van de enige drie nummers die speciaal voor deze film werden gemaakt. Als je alleen de titel leest, weet je al hoe dat komt. De video bevat daardoor ook veel beelden uit de film, maar staat toch gewoon op zichzelf. Het nummer zelf is anders dan de andere nummers op de soundtrack en iets meer eigentijds. Mede hierdoor verdient het zeker een plaats in deze lijst.

3. Beck – Debra

Dit is een van de lievelingsnummers van Debora, de serveerster op wie Baby verliefd wordt (als men een beetje verder had nagedacht dan had men haar misschien beter Debra genoemd). Van Beck’s kant is dit een ode aan hoe muziek vroeger was en aan enkele speciale plekken en personen uit zijn kindertijd.

2. Sky Ferreira – Easy

De soundtrack van deze film kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Toegegeven, het is niet echt de allerbeste versie van het nummer ooit. Maar toch hoort het erbij, al is het maar omdat het de soundtrack is en de videoclip ook dienst kan doen als trailer voor Baby Driver. Het nummer werd oorspronkelijk geschreven door Lionel Richie voor de Amerikaanse band Commodores maar is bij de jongere generatie voornamelijk bekend in de versie van Faith No More.

1. Simon & Garfunkel – Baby Driver

Dit geweldige nummer uit 1970 hoort gewoon op de eerste plaats in deze lijst. Een nummer van een paar lustige mannen die normaal altijd erg beleefd en lief waren maar toch besloten om een nummer over seks op te nemen. Misschien dat het daarom wel zo bij het einde van de film past, omdat hij daar net zo lang naar heeft uitgekeken. Of hebben de makers dit nummer gewoon op de aftiteling gezet omdat de titel dezelfde is als de naam van de film? Wie zal het zeggen…