sting

66 jaar oud, maar hij staat nog steeds op het podium! Sting staat op het punt om weer te gaan touren en in april komt er ook een nieuw album aan, waarvoor hij samen heeft gewerkt met de Jamaicaanse zanger Shaggy. Hoog tijd voor een playlist met de 10 beste live optredens van Sting!

#10. Shape Of My Heart @ Le Grand Studio RTL, 2016

‘Shape Of My Heart’ is geschreven in 1993, maar het lied duikt eens in de zoveel tijd weer op. Rapper Nas, The Sugababes, Carl Thomas en natuurlijk Craig David hebben allemaal een sample verwerkt in een van hun eigen werken.

#9. Roxanne (ft. Stevie Wonder) @ Los Angeles, 2008

Je kunt het niet over The Police hebben zonder het over één van hun grootste hits, ‘Roxanne’ te hebben. Het lied werd in 2008 opgenomen in de prestigieuze Grammy Hall of Fame.

#8. I Can’t Stop Loving You @ Paris, 2017

Hij is inmiddels 66 jaar oud, maar hier bewijst hij dat hij nog steeds een goede stem heeft!

#7. Message In A Bottle @ Synchronicity Concert, 1983

Stewart Copeland en Sting hebben The Police in 1976 opgericht. Rolling Stone magazine noemde Copeland één van de beste drummers aller tijden (#10). In deze video van ‘Message In A Bottle’ laat hij zien hoe getalenteerd hij is.

#6. Englishman In New York @ Italy, 2001

‘Englishman In New York’ staat op het tweede soloalbum van Sting Nothing Like The Sun. Het lied is geïnspireerd door een citaat van een excentrieke gay icoon Quentin Crisp, die zojuist van London naar Manhattan, New York City was verhuisd: “hij keek reikhalzend uit naar het moment dat hij eindelijk genaturaliseerd zou worden, zodat hij niet het land uitgezet zou worden als hij een misdaad zou begaan.”

#5. So Lonely @ Beat Club Germany, 1979

The Police op zijn best! Fantastische energie, fantastische band, fantastische muziek!

#4. It’s Probably Me @ Italy, 1993

‘It’s Probably Me’ was een bescheiden hit van Sting in de jaren ’90. Hij werkte hiervoor samen met Eric Clapton, die gitaar speelt. Het lied is speciaal geschreven voor de soundtrack van de film Lethal Weapon 3.

#3. Bring On The Night/When The World Is Running Down @ Paris, 1986

Bring On The Night  is een live album waarvoor Sting samenwerkte met legendarische jazzmuzikanten. Branford Marsalis (saxofoon), Darryl Jones (basgitaar, ook wel bekend van The Rolling Stones), Kenny Kirkland (pianist) en Omar Hakim (drums). De band laat zijn klasse horen met deze medley van ‘Bring On The Night/When The World Is Running Down’.

#2. Every Breath You Take @ MTV Unplugged, 1991

&list=PL458B7DC74B3C90A7

Een piano, drums, en Sting speelt op een contrabas. Deze prachtige versie van deze pop ballad ‘Every Breath You Take’ moest zeker op deze lijst komen!

#1. King of Pain (ft. Lady Gaga) @ Sting’s 60th Birthday, 2011

Sting speelde deze fantastische versie van ‘King of Pain’ met Lady Gaga op zijn 60e verjaardagsfeest. We kunnen onze minder leuke manieren voorstellen om onze verjaardag te vieren..