Het lijkt helaas alweer een hele poos geleden sinds de komedie serie Scrubs van de buis ging, en het is dan ook al negen jaar sinds de laatste aflevering voor het eerst op tv verscheen. Om deze geweldige serie te vieren, doen wij vandaag en kleine throwback naar de mooiste muzikale momenten van Scrubs.

1. Scrubs theme song: Lazlo Bane – Superman

Natuurlijk beginnen we met het pakkende introlied, Superman van Lazlo Bane. Het klinkt niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens een goede representatie van de ziekenhuisserie. In een wereld waar iedereen hard werk om levens te redden, kun je het nou eenmaal niet allemaal in je eentje doen.

2. Season 1: Leroy – Are You Having A Good Time

De makers achter de serie maakte er bewust een punt van om muziek op een goede manier in de show te betrekken, zoals hier sterk wordt weergegeven in een goed gechoreografeerd stuk uit seizoen 1. In dit geval is muziek een mooie wijze om JD’s uitgebreide fantasieën te ondersteunen. Jammer genoeg is dit pakkende nummer niet te vinden op Spotify.

3. Season 2: Colin Hay – Overkill

Aan het begin van seizoen 2 bevindt er zich veel spanning tussen de personeelsleden van Sacred Heart. Deze spanning is prachtig vertaald door Colin Hay, die hier JD volgt in één van zijn fantasieën, terwijl hij verschillende stukken uit zijn lied Overkill speelt.

4. Season 2: Del Amitri – Tell Her This

Zoals alle trouwe kijkers zullen weten, zijn JD en Elliot het typische knipperlicht koppel van de serie. In aflevering 11 van seizoen 2 besluit Elliot dat een relatie niet voor hen is weggelegd. JD’s onuitgesproken gevoelens voor haar worden hierbij bezongen door Del Amitri.

5. Season 3: Joshua Radin – Winter

Seizoen 3 liet als eerst één van de meest hartverscheurende scenes van de serie zien. Hier krijgt luchtige komedie een onverwachte twist naar keiharde realiteit. Dat is ook precies waar de kracht van de serie altijd lag: het liet je lachen, maar het bleef ook altijd trouw aan de de nare waarheden die het leven soms brengt. Dit moment wordt ondersteund door Joshua Radin’s zachte lied Winter. Overigens een muzikant die je vaker tegenkomt in de serie, want hij is goed bevriend met de cast.

6. Season 5: The Fray – How To Save A Life

Deze aflevering uit seizoen 5 is er nog één die je recht in het hart raakt. Terwijl vele patienten vechten voor hun leven, heeft Dr Cox moeite met het gedurende gevecht van zijn veeleisende carrière. How To Save A Life van The Fray voegt extra betekenis toe aan het moment dat Dr Cox wegloopt van zijn beroep.

7. Season 8: Death Cab For Cutie – I Follow You Into The Dark

Tijdens aflevering 2 van seizoen 8 gaat de serie in op een onvermijdelijk onderwerp rondom de ziekenhuis setting: de dood. JD en Turk brengen tijd door met een patient die net te horen heeft gekregen dat de dokters niks meer voor hem kunnen betekenen. Dankzij I Follow You Into The Dark wederom een echte tranentrekker.

8. Season 8: Ted’s band (aka The Blanks) – Carry On My Wayward Son

Ted, de knullige advocaat die nooit iets goed kan doen, vindt eindelijk liefde in seizoen 8. Alleen dit keer brengt een klein beetje zelfvertrouwen hem heel ver! Samen met zijn a capella groep voert hij een cover van Carry On My Wayward Son uit.

9. Season 8: Ted (The Blanks) – Hey Ya

Nog een mooi moment in seizoen 8, wanneer het personeel het tropische klimaat opzoekt voor de bruiloft van de concierge. Tijdens Ted’s cover van Hey Ya, vinden velen koppels de liefde opnieuw.

10. Season 8: Peter Gabriel – The Book Of Love

The Book Of Love is het allerlaatste lied van Scrubs (seizoen 9, de webserie, niet meegeteld). Terwijl JD de toekomst bekijkt, is dit nummer van Peter Gabriel de perfecte opsomming van de serie: een warme bundel van liefde.