Wij van We Speak Music zijn ontzettend grote fans van de Arctic Monkeys zoals jullie misschien wel weten.  We vierden de band’s nieuwe album met een release party eerder deze maand in Amsterdam en Sheffield. We hielden beiden avonden ook een best track election (klik hier voor de winnaar!). Wij en de hele wereld moesten bijna vier jaar wachten op een nieuw album, en dat kwam er eindelijk op 11 mei. En nu is het niet alleen het nieuwe album waarvan we kunnen genieten, maar het is eindelijk zover: de band speelt eindelijk ook weer shows!

Gisteren (22 mei) markeerde de eerste dag van de Europese tour. Deze begon in Berlijn de hoofdstad van Duitsland. De show werd gehouden in de zaal genaamd de Columbiahalle, en ze zullen er vanavond nog een show spelen.

Het was ook de eerste keer dat de band een volledige show speelde na het uitbrengen van Tranquility Base Hotel & Casino. Alex Turner & Co speelden in totaal twintig nummers en openden hun set met een nummer van het nieuwe album genaamd “Four Out Of Five”. Oude hits zoals Brianstorm, Cornerstone en I Bet You Look Good On The Dancefloor konden natuurlijk niet gemist worden. Andere knallers zoals Arabella en Do I Wanna Know van hun album AM (2013) konden niet weggelaten worden. De nummers van het album AM domineerde daarbij ook het grootste deel van de avond. Je kunt de setlist van de avond hier vinden.

Daarbij is Berlijn nog maar het begin van de Europese tour. Ze zullen hun muziek ook gaan spelen in Rome, Parijs, Barcelona, Milaan, Londen, Nederland (Best Kept Secret Festival) en in Amerika. Ontzettend jammer, want de meeste van deze shows zijn al uitverkocht! Mocht je er dus niet bij kunnen zijn, kun je nog steeds hun nieuwe album kopen en er naar luisteren, maar vergeet de vorige vijf ook niet!

Inmiddels staat YouTube al helemaal vol met clips van fans, dus als je er niet bij kon zijn, kijk naar één van de nummers hier beneden.