We moeten het hebben over ‘Big Little Lies’. Niet alleen omdat de serie zo geweldig is, maar heb je ook gehoord hoeveel fantastische muziek in elke aflevering wordt afgespeeld? Precies! Dit zijn onze favoriete liedjes uit de serie.

#10. Michael Kiwanuka – Cold Little Heart

Als je nog niet overtuigd bent door de verhaallijn zelf, dan zal je dat wel worden door de muziek, want Michael Kiwanka’s ‘Cold Little Heart’ is de themesong van de serie. Het nummer zal nooit meer hetzelfde zijn na het bekijken van Big Little Lies.

#9. Charles Bradley – Heartaches And Pain ft. Menahan Street Band

In Big Little Lies volgen we de families rond een stel zesjarige kinderen. Een van die zesjarigen is Chloe, dochter van Madeline (gespeeld door Reese Witherspoon). Chloe’s muzieksmaak is ongelooflijk. Charles Bradleys ‘Heartaches And Pain’ is een van de nummers op haar afspeellijst. Voor als je het alweer vergeten was: ze is pas zes!

#8. Fleetwood Mac – Dreams

Zie je jezelf een roadtrip maken in een cabrio terwijl de wind door je haar waait? Dit is een van de beste roadtrip-songs, als we het zo mogen zeggen. Nou, in Big Little Lies zijn roadtrips een beetje anders. In deze scène nemen de moeders hun kinderen mee naar Disney On Ice. En omdat ze rijk zijn, nemen ze gewoon de limo!

#7. Agnes Obel – September Song

Ook al is ‘Cold Little Heart’ van Michael Kiwanuka de officiële soundtrack van Big Little Lies, ‘September Song’ van Anges Obel is een terugkerend nummer in de serie. Misschien komt het omdat het instrumentaal is en het past bij veel scènes! Zelfs als dat het geval is, gebruikten de makers het nummer alleen als dat nodig was.

#6. Elvis Presley – One Night

Big Little Lies speelt zich af rond één avond: het grote benefiet. Iemand sterft die nacht, maar je zult niet weten wie, waarom en hoe tot de laatste aflevering. Het thema van het benefiet is Elvis Presley en Audrey Hepburn, dus er zijn veel Elvis-nummers in deze serie. Love it!

#5. Villagers – Nothing Arrived

Het is al drama en spanning in Big Little Lies. Wie gaat er vreemd? Wie mishandelt zijn vrouw? Wie is heimelijk verliefd op iemand anders? ‘Nothing Arrived’ van Villagers is melancholisch en past zo goed bij de scene (we zullen niet spoilen, kijk zelf maar!).

#4. The Temptations – Papa Was A Rolling Stone

Zoals je kunt zien houdt Big Little Lies van de golden oldies! Net als #9 van deze lijst speelde de zesjarige Chloe dit nummer terwijl ze in de woonkamer met vriendje Ziggy danste.

#3. Sade – Cherish The Day

Niet iedereen in Big Little Lies heeft geweldige muziekkennis. Tijdens een diner met haar ex-man Nathan (James Tupper) en zijn nieuwe vrouw Bonnie (Zoë Kravitz), zegt Madeline (Reese Witherspoon) dat ze dit nummer erg leuk vindt en ze vraagt of dit wordt gezongen door Adele. Werkelijk. Adele.

#2. Zoë Kravitz – Don’t (Elvis Presley cover)

Het nummer is nooit daadwerkelijk in deze versie uitgebracht, maar het moest zeker in deze lijst staan. Bonnie, gespeeld door Zoë Kravitz, zingt dit nummer op het benefiet voordat alles fout gaat.

#1. Ituana – You Can’t Always Get What You Want (Rolling Stones cover)

We zijn blij dat ze deze cover hebben gekozen als laatste nummer in de serie. We houden van het origineel (duh) maar het past niet bij de scène. Deze cover van Ituana past perfect! Als je Big Little Lies nog niet hebt gezien, doe dat dan alsjeblieft. Je zult niet teleurgesteld zijn. Plus: seizoen 2 is in de maak, dus dan ben je gelijk klaar om dat ook te kijken!

Kun je niet genoeg krijgen van deze geweldige soundtrack? Nou, het is je lucky day, want we hebben een playlist gemaakt met alle liedjes uit Big Little Lies!