‘Clint Eastwood’ was de debuutsingle van de virtuele Engelse band Gorillaz en betekende ook meteen hun doorbraak. Maar wist je ook dat de videoclip, die uiteraard volledig in de typische animatiestijl van de band gemaakt is, vol verborgen toespelingen zit?

The Good, The Bad and The Ugly

Het lied gaat natuurlijk over de Amerikaanse acteur en regisseur Clint Eastwood, die vooral bekend is van de klassieker The Good, The Bad and The Ugly. In het begin van de video kun je de gil horen die ook in de soundtrack van de film voor komt.

Thriller

Doet de video je denken aan een andere monsterhit? De video is namelijk ook zeker geïnspireerd op ‘Thriller’ van Michael Jackson. Zombies die uit hun graf opstaan en daarna zelfs dansjes doen die verdacht veel op de pasjes van de King of Pop lijken!

Resident Evil

Gorillaz bandlid Stuart Pot, beter bekend als 2D, draagt een T-virus shirt wat een knipoog is naar de horrorfilm Resident Evil.

Gorillaz live zien?

De meesterbreinen achter Gorillaz, Blur-frontman Damon Albarn en Jamie Hewlett, zijn op dit moment aan het touren door Europa. Check voor tourdata en tickets de website http://www.gorillaz.com