Anderhalf jaar na de release van Night People is You Me At Six terug met een nieuw album dat in oktober uitkomt. Het zal niet lang meer duren voordat er een nieuwe tour wordt aangekondigd, dus waarom zou je je niet alvast voorbereiden met deze 10 geweldige live-optredens?!

10. Stay With Me ft. Hayley Williams @ Reading, 2010

We beginnen met niet het meest sterke vocale optreden van zanger Josh Franceschi, maar het is een gedenkwaardige. Paramore’s Hayley Williams zingt namelijk met You Me At Six mee op het podium van het grote Reading festival.

9. Bite My Tongue @ Aerodrome Festival, 2018

Heb je er altijd al van gedroomd om mee te doen aan een circlepit, maar heb je nooit het lef gehad om er echt in te springen? Deze video is er om je te laten zien hoe het is om in zo’n pit te zijn! Zoals je ziet zul je niet veel van het echte optreden zien, maar man, wat ziet het er geweldig uit. ‘Bite My Tongue’ is één van de meest gevierde You Me At Six nummers en absoluut een echte banger.

8. Take On The World @ Alexandra Palace, 2017

Wie houdt er niet van een zee van aanstekers als het tijd is voor een ballad? Het is super cheesy, maar het blijft echt een magisch beeld. Franseschi legde in een interview met Kerrang uit dat het nummer meteen als iets groots voelde. “Het is een beetje als een verklaring die zegt: het leven is niet gemakkelijk, maar wat er ook gebeurt, ik hoop dat ik het je gemakkelijker kan maken en een deel van de angel kan wegnemen.”

7. The Swarm @ Wembley Arena, 2013

Zoals een van de opmerkingen onder de video zegt, was ‘The Swarm’ officieel geschreven als een themesong voor een achtbaan in Thorpe Park in Londen. Nu je dit weet, is het nog makkelijker om hyped te worden door de baslijn. We voelen direct de nervositeit door je buik gaan tijdens het wachten in de rij voor de achtbaan!

6. Reckless @ Lowlands, 2014

Gosh, dat grote geluid van ‘Reckless’ is zo geweldig! De zee van zwaaiende T-shirts tijdens het pre-refrein in combinatie met de energie die uit het podium komt, is besmettelijk en het doet ons al snel het festivalseizoen missen (terwijl het nog niet eens voorbij is!).

5. Crash @ Jakarta, 2012

De grote ballad afkomstig van een van hun meest geprezen albums, Sinners Never Sleep, is absoluut ‘Crash’. Josh Franceschi lijkt het moeilijk te hebben om in het eerste deel van het nummer op de toon te zingen, maar hij herstelt zich perfect in het tweede couplet. Zoals Franseschi zegt, deze video toont de eerste keer dat You Me At Six ‘Crash’ live speelt, wat het een heel speciale uitvoering maakt.

4. Give @ Paradiso, 2017

Met hun jassen aan, lijkt het alsof ze klaar zijn om te vertrekken, maar niets is minder waar. In deze betoverende versie van ‘Give’ namen ze echt de tijd om het nummer te strippen en het opnieuw op te bouwen. Het contrast tussen couplet en refrein is super satisfying om te horen! De video is opgenomen in een van de mooiste locaties in Nederland, Paradiso in Amsterdam, vlak voordat de zaal vol zat met fans die die avond naar hun show kwamen bekijken. Gewoon mooi!

3. Underdog @ Apple Instore Florida, 2012

Instores zijn altijd iets speciaals, als je het ons vraagt. Het is een kans om een grote band te zien in een intieme setting, en natuurlijk heel dichtbij! Deze is in Florida, met een beetje gelach en gedol voordat ze ‘Underdog’ gaan spelen (1.17 minuten). Het is een nummer dat werd uitgebracht in de beginjaren van You Me At Six, maar het zou niet slecht staan op een album als Night People! Het heeft absoluut dat typische geluid.

2. 3AM @ Community Festival, 2018

You Me At Six is terug in 2018! Hun zesde album is in aantocht en zal begin oktober verschijnen. ‘3AM’ is de eerste single van IV, zoals het album heet. Het klinkt een beetje vrolijker dan hun eerdere werk, maar dat is misschien gewoon de melodie. We zijn zeker klaar voor dit nieuwe tijdperk van You Me At Six!

1. Night People, Shepherd’s Bush Empire, 2016

Josh Franseschi introduceert ‘Night People’ met een verhaal over hun nieuwe album (het nummer begint ongeveer 2.35 minuten). Hij legt uit dat dit de langste tijd (tot die datum) was die ze ooit namen om een nieuw album te maken, en dat is omdat ze echt wilden dat dit hun beste werk werd. ‘Night People’ is een van de songs met een nieuw geluid, maar het is nog steeds een pure You Me At Six tune en dat is waar we zo van houden. We worden een klein beetje teleurgesteld door al die telefoons in de lucht, maar we zouden deze beelden ook niet hebben als dat verboden zou worden.