September belooft een fantastische muziekmaand te worden! De nieuwe albums voor september hebben prachtige muziek voor ons klaarstaan. Sommigen worden al lang verwacht, zoals nieuw materiaal van Paul McCartney jaren na zijn vorige album, of het debuutalbum van Black Honey. Dan is er ook nog Kodaline’s Politics Of Living, waar we net wat langer op moesten wachten dan gepland. Hoe dan ook, wij staan te trappelen voor de aankomende releases in september.

1. Paul McCartney – Egypt Station

Release: 7 september

Op 10 juni, 2018 plaatste Paul McCartney allemaal mysterieuze foto’s van symbolen op zijn Instagram account. Het kon maar één ding betekenen: er komt een nieuw album aan, Egypt Station. Zijn laatste album New was immers alweer vijf jaar oud en dus werd het tijd voor nieuw materiaal. Kort na de bekendmaking van de release van zijn alweer 17e soloalbum, bracht de Britse superster een nieuwe single uit, het vrolijke ‘Come On To Me’. Wij weten in ieder geval niet of we enthousiaster zijn voor het nieuwe album of voor de onvermijdelijke, bijbehorende wereldtour!

2. Kodaline – Politics Of Living

Image may contain: sky and text

Release: September 28

Het is alweer 6 jaar geleden dat we kennis maakten met de heren van Kodaline. Hun debuutalbum In A Perfect World zette de band meteen op de kaart met singles als ‘High Hopes’, ‘Love Like This’ en ‘All I Want’. Begin 2015 bracht Kodaline opvolger ‘Coming Up For Air’ uit. Deze plaat is een stuk elektronischer dan hun debuut, dus we zijn benieuwd welk pad Politics Of Living zal volgen. De band ontving in 2013 al een EBBA award en hun muziek werd door de jaren heen al in tientallen films en series gebruikt, bijvoorbeeld in de The Fault In Our Stars film en het FIFA 17 spel. De nieuwe plaat brengt ook een Europese tour met zich mee. Wij hebben alvast onze kaartjes besteld!

3. Black Honey

Release: September 21

Eerder spraken we al over ze in onze Coffeebreak, maar nu is de release van het Black Honey debuutalbum dan eindelijk in zicht. De eerste singles van het nieuwe album, ‘Bad Friends’, ‘I Only Hurt The Ones I Love’, en ‘Midnight’ brachten ons drie totaal verschillende geluiden, dus we zijn erg benieuwd wat het album in zijn geheel zal brengen. De tracklist voor de nieuwe plaat werd al vrijgegeven in juni, waarbij we er van werden verzekerd dat onze oude favorieten ‘Hello Today’ en ‘Dig’ er in ieder geval op staan. De band staat met nummers zoals deze bekend om hun koele vibes en aansprekende gitaar stukken en de band belooft dan ook hun publiek niet teleur te stellen. Al met al, wij kijken uit naar het verkennen van nieuwe thema’s en geluiden in het debuut van Black Honey.

4. Alt-J – Reduxer (remix album)

Release: 28 september

Goed nieuws voor Alt-J fans die Relaxer al helemaal grijsgedraaid hebben! De Britten brengen deze maand een remix album uit van hun laatste plaat. Relaxer verscheen midden vorig jaar en werd meteen genomineerd voor een Mercury Prize. Niets nieuws, want de band won deze prestigieuze prijs al met hun debuut An Awesome Wave.

Nu komt Alt-J dus met een remix album van hun eigen plaat: Reduxer. De plaat zal remixes van alle 11 nummers van Relaxer bevatten. Grote namen uit de hiphop zoals Pusha-T, Danny Brown, Twin Shadow, Goldlink en The Alchemist werken mee aan het album. Benieuwd om te horen hoe dat klinkt? De band gaf al een voorsmaakje met een remix van ‘Deadcrush’ met Danny Brown en The Alchemist. Even geniaal als Relaxer maar dan een beetje anders? Ontdek Reduxer vanaf 28 september!

Nu al in een goede Alt-J bui? Check 10 van hun top optredens hier. En als je je dan nog verveelt, hebben we hier de Alt-J bandquiz.

Nog meer nieuws deze maand

Lenny Kravitz / Rudimental / Paul Simon / Estelle / Carrie Underwood / David Guetta / Sigala / The Paper Kites / Pixies / Justin Bieber