De muziekwereld heeft weer veel nieuwe albums voor ons klaarliggen aankomende zomermaand, dus we hoeven niet stil te zitten. Onder het genot van zonneschijn en verkoelende drankjes mogen we straks luisteren naar nieuw werk van onder andere Ariana Grande, Interpol, en The Kooks. Wij hebben de aanstormende zomergeluiden van augustus voor je opgesomd.

1. Ariana Grande – Sweetener

Release: 17 augustus

Ariana Grande is al jaren een grote naam in de popwereld, en brengt nu, twee jaar na grote hit Dangerous Woman, een nieuw album uit. Het schrijfproces voor aankomend album Sweetener ging al van start in 2016, maar werd gepauzeerd na de tragische gebeurtenis in Manchester Arena. Hoewel Grande het nieuwe album even liet liggen om tijd met haar naasten door te brengen, zette ze haar tour in 2017 door en is ze nooit compleet van de baan geweest. De nieuwe singles ‘no tears left to cry’ en ‘God Is A Woman’ beloven in ieder geval al een nieuwe popsensatie, net als het vorige album.

Heb je even een recap van Ariana’s talenten nodig? Bekijk tien van haar beste live optredens hier.

2. Jason Mraz – Know

Release: 10 augustus

Wie herinnert zich Jason Mraz nog? Het is alweer vier jaar geleden sinds zijn laatste album, en nog langer daarvoor sinds hij zomerhits als ‘I Won’t Give Up’, ‘I’m Yours’ en ‘Lucky’ uitbracht. Deze Amerikaan weet heel goed hoe hij je dat knusse gevoel kan geven door middel van muziek met onder andere Braziliaanse invloeden. Tijdens 2017 stond Mraz op de planken van Broadway, die hij onder andere deelde met Sara Bareilles, een muzikante waar hij al eerder muziek mee heeft gemaakt. Dit jaar bracht hij singles ‘Have It All’ en ‘More Than Friends’ uit, de laatste in samenwerking met Meghan Trainor.

Wij verwachten van het nieuwe album net zulke mooie en opbeurende nummers als vroeger!

3. Interpol – Marauder

Release: 24 augustus

De Amerikaanse band Interpol gaat al een tijdje mee. In 2002 brachten ze hun succesvolle debuutalbum Turn On The Bright Lights en nog altijd staan de heren ‘strak in het pak’ op het podium. Interpol is niet zo’n band die iedere twee jaar een nieuw album released. In 16 jaar tijd brachten ze ‘slechts’ vijf albums uit en het zesde is die waar we momenteel naar uit kijken. Het is de opvolger van El Pintor uit 2014.

Op 24 augustus brengt Interpol Marauder uit. Een album met 13 tracks, waarvan we ‘The Rover’ al sinds begin juni kunnen beluisteren. ‘The Rover’ heeft dat vertrouwde Interpol geluid met scherpe gitaarriffs en strakke drums. Mede door die track kijken we uit naar wat er komen gaat. Maar ook de uitspraken van frontman Paul Banks in een interview over het album maken ons heel nieuwsgierig:

Marauder (dat zoveel betekent als een soort plunderaar) is een facet van mezelf. Een man die vriendschappen kapot maakt en gekke dingen doet’. Volgens Banks was hij klaar om wat meer autobiografisch te schrijven en dat zullen we op het album terug horen.

Een kleine greep uit de tracklist laat al zien dat de term ‘Marauder’ het overkoepelende thema op de plaat is. ’The Rover’, ‘If You Really Love Nothing’, ‘Party’s Over’ en ‘Complications’, zeggen genoeg.

De post punk iconen komen terug en wel op 24 augustus. Wij kunnen niet wachten.

4. The Kooks – Let’s Go Sunshine

Release: 31 augustus

The Kooks stellen ons geduld in ieder geval op de proef. Op de laatste dag van de maand, 31 augustus komt hun langverwachte nieuwe album Let’s Go Sunshine eindelijk uit. Zoals gebruikelijk verwachten we weer leuke en uptempo nummers die de soundtrack van de nazomer kunnen vormen. De voorlopers van het nieuwe album klinken zowel op plaat als live al veelbelovend dus wij kunnen niet wachten op het einde van de zomer, voor dit album althans.

Nu al zin in The Kooks? Ga terug in de tijd met deze live optredens!

Ook te beluisteren in augustus

Miles Kane / Nicki Minaj / Kovacs / Death Cab For Cutie / Slaves / Troye Sivan / Mogwai / Alice In Chains / Meghan Trainor