Al een aantal jaren worden ze bewonderd in de muziek industrie, en nu wordt het dan eindelijk eens tijd voor hun doorbraak. Deze herfst komt het debuut album uit, gevolgd door een tour door Groot-Brittannië en delen van Europa. Met vijf van hun beste tracks laten wij zien waarom Black Honey het absoluut waard is.

1. All My Pride

De indie rockband uit Brighton is al sinds 2014 in de weer en door veel te touren en goede relaties te onderhouden met hun publiek, hebben ze een enorm loyale fan base weten op te bouwen. Deze banger ‘All My Pride’ werd uitgebracht als onderdeel van hun EP Headspin in 2016 en is erg populair bij de luisteraars.

2. Hello Today

Bij het uitbrengen van nieuwe singles wilde de band graag alle aandacht op de muziek hebben, in plaats van op eventuele afleidende videobeelden. Daarom werd pas in 2016 hun eerste videoclip voor het lied ‘Hello Today’ uitgebracht. Hoewel Black Honey in het hart toch wel echt een Britse rock band is, staan ze ook sterk bekend om hun Amerikaanse vibes, die hier mooi naar buiten worden gebracht in de Californische woestijn.

3. Somebody Better

Een interessant en sexy stuk dat wordt vergezeld met een nog wildere video clip. ‘Somebody Better’ verkent de thema’s van een relatie die uit elkaar valt. Het laat goed zien dat de band, en met name lead zangeres Izzy, creatief kan zijn op verscheidene manieren. Zij zingt, schrijft, schildert, en in dit geval produceert ook, samen met director en creatieveling Nadia Lee.

4. Dig

Black Honey zet hun Amerikaanse thema door met deze door Tarantino geïnspireerde video clip voor hun single ‘Dig’ uit 2017. Dit nummer zal later dit jaar ook te vinden zijn op het debuut album. Hoewel elk nummer een erkennend ander geluid heeft, is er toch ook een duidelijke lijn door alle muziek van Black Honey heen te vinden. De band heeft door de jaren heen altijd hun eigen unieke stijl weten aan te houden en zal dan ook altijd one of a kind blijven.

5. I Only Hurt the Ones I Love

Nogmaals bevinden wij ons in een westerse thriller, deze keer geregisseerd door Sam Kinsella. De nieuwste single ‘I Only Hurt the Ones I Love’ is misschien wel de beste tot nu toe, wat het dan ook de perfecte promotie maakt voor het aankomende album. Het refrein schreeuwt Black Honey en is geweldig materiaal voor live optredens, waar het publiek helemaal los zal gaan op dit pakkende nummer.

Het Black Honey debuut album en tour

Black Honey‘s debuutalbum staat gepland voor 21 september 2018 en is hier beschikbaar voor pre-order. Daarop volgt een tour door het Verenigd Koninkrijk en Europa in oktober en november. Zo zijn ze onder andere te zien in Brussel, Zwolle, en Amsterdam.