#10 Better Man, Madison Square Garden, 2010

Laat Eddie Vedder maar even zitten – hier hebben we een heel stadium aan mensen dat meezingt met Pearl Jam’s ‘Better Man’. De zanger is zo vriendelijk om de helft van het optreden aan de fans over te laten tijdens het Madison Square Garden concert. Een perfecte start voor de Autoplay van deze week!

#9 Black @ MTV Unplugged, 1992

Deze MTV Unplugged sessie is waarschijnlijk één van de meest intieme optredens die we voor jullie in de aanbieding hebben deze week. Raak helemaal verdwaald in de songtekst van deze prachtige akoestische versie van ‘Black’.

#8 Even Flow, Immagine in Cornice, 2006

‘Even Flow’ is één van de band’s meest populaire liedjes – en dat is niet voor niets. Dit optreden laat de ware rock vibe waar de band bekend om staat horen, en is ook nog eens zeer geschikt om je headbanging vaardigheden mee te oefenen. Veel plezier!

#7 Alive @ BBC

‘Alive’ is nog zo’n hit die niet gemist mag worden en deze is toevallig perfect voor intensieve sing-a-long sessies. Kom in de juiste grunge mood met Eddie Vedder en zijn gitaar-verscheurende bandgenoten!

#6 Jeremy, Pinkpop, 1992

Onze #6 vindt plaats in het Limburgse Landgraaf. De band én fans in het publiek geven alles tijdens deze uitvoering van ‘Jeremy’ op Pinkpop in 1992. Draai het volume voluit en geniet van dit heerlijk overweldigende en ruwe nummer – het is zo net alsof je erbij bent.

#5 Just Breathe, 2009

We gaan verder naar een prachtige semi-akoestische ballade. De band deelt het podium met de hemelse geluiden van een strijkkwartet, wat deze versie van ‘Just Breathe’ nog ontroerender maakt.

#4 Daughter / With My Own Two Hands ft. Ben Harper, Madison Square Garden, 2003

Nog een geweldig duet tussen band en publiek, maar dit keer met muzikaal wonder Ben Harper erbij. De sfeer in Madison Square Garden is geweldig en zeker weten 10 minuten van je tijd waard!

#3 Baba O’Riley (The Who cover), Madison Square Garden, 2003

We gaan nog niet weg bij het Madison Square Garden concert, want wie kan zo’n goed feest weerstaan? Bij deze een opbeurende Pearl Jam cover van The Who’s ‘Baba O’Riley’.

#2 Last Kiss

In #2 blaast Pearl Jam het nummer ‘Last Kiss’, ook een cover, nieuw leven in. Luister extra goed naar de songtekst, want die is hartverscheurend mooi.

#1 Oceans @ MTV Unplugged, 1992

En tot slot onze #1: ‘Oceans’ bij MTV Unplugged. Nog zo’n magische akoestische uitvoering, waarbij kippenvel gegarandeerd is. Deze moet je gewoon even luisteren.

Autoplay 
Het internet staat bomvol met optredens van artiesten en bands, waardoor de mooiste live optredens soms ondersneeuwen door een mobiele opname met schreeuwend publiek. En dat is zonde. In de Autoplay staan de beste live optredens van één artiest verzameld in een playlist. Dus stop met zoeken tussen de duizenden filmpjes op YouTube, je kunt gewoon even door de Autoplay-list en je bent weer helemaal bij.
Meer Autoplay >