#10. Bastille – Send them Off!

De Britse band Bastille bracht onlangs hun nieuwe album Wild World uit. Erg verbaasd waren we dan ook niet toen we ‘Send Them Off!’ in FIFA 17 ontdekten, ook van hun nieuwe album. Ietsjes langzamer dan de single ‘Good Grief’, maar een perfect liedje om je spelers voor de volgende wedstrijd op uit te zoeken.

#9. DMA’S – Play It Out

DMA’s komen uit Australië, maar ze klinken behoorlijk Brits. Ze zien eruit alsof ze uit Manchester komen en hebben gewerkt met Oasis producer Mark Stent. Kortom: ze hebben een sound die veel (Engelse) voetballiefhebbers kunnen waarderen. En wij ook! ‘Play it Out’ is een van onze favorieten in FIFA 17. 

#8. Paper Route – Chariots

Dit was het eerste nummer dat we hoorden uit FIFA 17. Het was juni, 2016. De trailer van de game werd gepubliceerd en daar hoor je ‘Chariots’ van Paper Route. Het was de perfecte combinatie van dit nummer met de stem in de trailer, die maakte dat je niet kon wachten op de game. 

#7. Flume – Tiny Cities feat. Beck

Tussen het gamen door is het belangrijk om je rust momentjes te pakken. Flume helpt je daarbij. De Australische producer bracht eerder dit jaar zijn album Skin uit en daarop stonden verschillende samenwerkingen, waaronder eentje met Beck. ‘Tiny Cities’ is een heerlijk, rustig nummer en alleen al kijken naar de videoclip brengt je bijna in hogere sferen. 

#6. Kygo – Raging feat. Kodaline

De Noorse DJ Kygo is nog jong, maar heeft nu al z’n eigen, herkenbare sound. Luister maar naar ‘Raging’ en je hoort direct dat Kygo het nummer heeft gemaakt. Voor dit liedje werkte hij samen met de band Kodaline en dat was volgens ons een prima keuze!

#5. NGOD – Blue

Het leukste aan het spelen van FIFA is het ontdekken van nieuwe bands en om vervolgens verrast te worden met geweldige, nieuwe muziek. NGOD verrast je op zo’n manier. ‘Blue’ past perfect in de game, maar nog beter in je dagelijkse playlist. 

#4. Grouplove – Don’t Stop Making It Happen

Je kent Grouplove misschien van hun hit ‘Tongue Tied’ (2011). Na dit succes wat het even wat stiller rondom de Amerikaanse band. Er kwam wel nieuwe muziek, maar die haalde niet de hitlijsten zoals ‘Tongue Tied’ dat wel deed. Maar dit is er weer eentje hoor; ‘Don’t Stop Making It Happen’ is net zo catchy. Je zingt het waarschijnlijk de eerste keer dat je het hoort al mee en brengt je in een good mood, wat af en toe wel nodig is na het verliezen van een wedstrijd.

#3. Empire Of The Sun – High And Low

Yes! Nieuwe muziek van Empire Of The Sun. De single ‘High And Low’ kwam toevallig genoeg in dezelfde week uit als de nieuwe FIFA game en dan weet je het meestal wel. ‘High and Low’ zit in de playlist van FIFA. Een nieuw album is ook onderweg, maar op dit moment zijn we al heel blij met dit nieuwe nummer! Check ook even de vette video!

#2. Balkan Beat Box – I Trusted U

De FIFA soundtrack is behoorlijk internationaal en zit vol met bands en artiesten die overal vandaan komen. Op deze manier leer je ook muziek kennen uit landen waarvan je normaal gesproken de hitlijsten niet uit je hoofd kent. Balkan Beat Box uit Israel is er zo eentje. Ze zitten in de game met ‘I Trusted U’. Hier krijg je sowieso energie van en de toeter die aan het begin zit, maakt ‘m wel erg passend bij FIFA.

#1 Kasabian – Comeback Kid

Het is geen geheim dat de jongens van Kasabian voetbalfans zijn. Leicester fans om precies te zijn. En Kasabian is ook niet nieuw voor FIFA; hun hit ‘Stevie’ zat in de soundtrack van FIFA 15. En nu is daar ‘Comeback Kid’ in FIFA 17. Wat een track! Kasabian fans hoeven niet lang meer te wachten op een album. ‘Comeback Kid’ is de nieuwe single en de band heeft aangekondigd dit jaar nog met een nieuw album te komen. En dit liedje belooft wel wat; hij staat niet voor niets op #1 in deze lijst. 

Wat is jouw favoriete nummer uit FIFA 17?

We stonden voor wat lastige keuzes. Two Door Cinema Club, Bob Moses, Paul Kalkbrenner, Jack Garratt, komen ook nog voorbij. Zoveel lekkere muziek zit er in de game. Goed nieuws! Je kan alle muziek luisteren in onze Spotify playlist: 

Known From 
In Known From vind je afspeellijsten met liedjes die je kent van bijvoorbeeld een televisieserie, een game, film of reclame. Liedjes die je misschien niet altijd bewust hebt afgespeeld, maar zodra je ze weer hoort er toch een belletje gaat rinkelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje, op YouTube én Spotify. Kun jij lekker luisteren en nostalgische gevoelens opwekken. 
Meer Known From>