Met het begin van oktober later we de zomerhits van 2018 dan echt achter ons. Er staat nieuw werk voor ons klaar: een muziek collectie waar sommigen al lang op zitten te wachten. Misschien wel met als spannendste nieuwe release de soundtrack van A Star Is Born, maar er valt ook weer indie werk te verkennen deze maand. Hier zijn de meest belovende releases van oktober.

Twenty One Pilots – Trench

Release: 5 oktober

Ruim 3 jaar na succesalbum Blurryface is het tijd voor een nieuw album van Twenty One Pilots. De muziek van dit Amerikaanse duo is niet in één genre te plaatsen. Het is rock, pop, hiphop en rap en met de combinatie van het succes van het laatste album kijken wij enorm uit naar album nummer vijf: Trench.

Twenty One Pilots vertelt door middel van hun videoclips, social media en muziek een verhaal van het alter-ego van zanger Tyler. Blurryface werd gezien als een autobiografisch album, waarin werd verteld over de problemen waarmee ze kampten en waar ze tegen aan liepen. Nu lijkt er met Trench wat positiviteit terug te komen. De donkere rode kleur van Blurryface maakt plaats voor de fel gele kleuren van Trench.

Met het nieuwe album begint de band ook aan de Bandito tour, waarmee ze inmiddels in de grootste zalen van de wereld staan. Want in de afgelopen jaren heeft Twenty One Pilots een enorm grote en fanatieke fanbase opgebouwd. Sneller groeien dan Twenty One Pilots kan bijna niet, de vraag is of Trench het succes van Blurryface kan evenaren, maar met voorproefjes als ‘Jumpsuit’ en ‘Nico and the Niners’, zijn we daar zeker niet bang voor.

Lady Gaga & Bradley Cooper – A Star Is Born

Release: 5 oktober

Beyoncé, Christian Bale, Will Smith, Leonardo DiCaprio, ze waren allemaal serieuze kandidaten om de hoofdrollen voor de remake van ‘A Star Is Born’ op zich te nemen. En na jarenlange zoektocht viel het oog op een verrassend koppel: Bradley Cooper en Lady Gaga. Een gewaagde keuze want Gaga heeft, los van een aantal gastrollen in series, nog nooit in een echte film gespeeld, en wie wist dat Cooper kon zingen?! Uiteindelijk blijkt het een groot succes te worden: de chemie tussen Cooper en Gaga spat ervan af en publiek en media zijn laaiend enthousiast. Luister hier naar het prachtige duet ‘Shallow’.

Django Django – Winter’s Beach (EP)

Release: 12 oktober

Britse art rockers Django Django hebben zeker niet stil gezeten dit jaar. Eerder in 2018 brachten ze hun derde studio album Marble Skies uit in januari, gingen toen op een waanzinnige tour, en staan nu klaar voor de release van nog een nieuwe plaat. Hoewel het dit keer maar een EP is, is het alsnog indrukwekkend hoe de band dit jaar zoveel muziek heeft kunnen produceren. Django Django bestaat meestal uit opbeurende upbeat tracks die zich perfect uitlenen voor een dansje. The Guardian gaf hun laatste werk wel 4/5 sterren. De nieuwste single van de band, “Swimming At Night”, heeft ook dat bekende funky Django Django geluid, dus we kijken erg uit naar meer werk van ze in oktober… en hopelijk ook meer gigs?

Ook deze maand

You Me At Six / Tom Odell / Jess Glynne / Elvis Costello & The Imposters / Kurt Vile / Yoko Ono / Disturbed / Nothing But Thieves / MØ / Boy George & Culture Club / The Ting Tings / Thom Yorke / Ty Segall