Als je The Fault In Our Stars hebt gezien en geen traantje hebt gelaten, ben je waarschijnlijk een leugenaar. Dit romantisch drama won prijzen over de hele wereld en hoofdrolspelers Shailene Woodley en Ansel Elgort zijn niet meer van het scherm weg te denken. Geen tijd om de film nog een keertje te bekijken? Wij laten je het hele verhaal herbeleven met deze 10 nummers.

#10. Jake Bugg – Simple As This

Na hun ontmoeting in een support group, wordt Hazel door Augustus uitgenodigd om bij hem thuis een film te komen kijken. Wanneer ze beginnen praten, vertelt Hazel hem over haar favoriete boek: ‘An Imperial Affliction’ van Peter Van Houten. Augustus belooft haar niet alleen het boek te lezen, maar ook dat hij haar niet zal bellen of sms’en vooraleer hij het boek heeft uitgelezen. Terwijl Hazel wacht op een teken van Augustus beseft ze dat vriendschap soms gewoon ‘as simple as this’ kan zijn.

#9. Tom Odell – Long Way Down

Wanneer Hazel thuis komt na de zoveelste nacht op de spoeddienst beseft ze dat ze beter wat afstand houdt van Augustus. Ze wil niet dat haar toestand hem zou kwetsen. Ze ziet de oude schommel in haar tuin staan en vertelt Gus hoe droevig deze haar maakt. Samen beslissen ze de oude schommel online te verkopen.”Desperately lonely swing set needs loving home. Lonely, vaguely pedophilic swing set seeks the butts of children.”

#8. Grouplove – Let Me In

Tegen alle verwachtingen in, overtuigen Hazel en haar ouders de dokters om hen naar Amsterdam te laten vliegen. Ze zijn immers uitgenodigd door Peter Van Houten om hem te komen bezoeken. Samen met haar moeder en Augustus vliegt ze naar Nederland. Het Amerikaanse Grouplove schreef het nummer dat dit positieve nieuws ondersteunt.

#7. Charli XCX – Boom Clap

Eenmaal aangekomen in Amsterdam is iedereen verbaasd over de schoonheid van de hoofdstad. Ze ontdekken samen de stad en kunnen nauwelijks geloven dat ze hier eindelijk zijn. ‘Boom Clap’ is het meest uptempo nummer op de hele soundtrack.

#6. Indians – Oblivion

Indians is een van de minder bekende bands op de soundtrack van The Fault In Our Stars. Je kan niet zeggen dat je Amsterdam hebt bezocht zonder een boottochtje te maken op de grachten. Hazel en Augustus ontdekken de grachten van Amsterdam op de tonen van ‘Oblivion’ van deze Deense band.

#5. Afasi & Filthy – Bomfalleralla

Eindelijk is het zover: tijd voor een bezoekje aan Peter Van Houten. Het jonge koppel is benieuwd om de auteur van hun favoriete boek ‘An Imperial Affliction’ te ontmoeten. Hazel en Gus worden hartelijk verwelkomd door zijn assistente, maar Peter Van Houten zelf blijkt niet te weten dat hij iemand had uitgenodigd… Vooraleer ze worden weggejaagd met verwijten en beledigingen van de schrijver, laar deze Hazel en Gus een stukje Zweedse hiphop horen. Dit vreemde nummer van Afasi & Filthy zorgt voor een ommekeer in de film. Van Houten is niet de vriendelijke, geniale schrijver die ze in hun hoofd hadden. Hazel begint spijt te krijgen dat ze ooit naar Amsterdam is gekomen.

#4. Ray Lamontagne – Without Words

Op hun laatste avond in Amsterdam vertelt Gus Hazel dat hij opnieuw ziek is. De kanker heeft zich over zijn hele lichaam verspreid. Na dit afschuwelijke nieuws en hun mislukte ontmoeting met Peter Van Houten, is het heel erg stil op de terugvlucht naar huis. Geen beter nummer dan ‘Without Words’ voor deze scène.

#3. Kodaline – All I Want

Eenmaal terug thuis heeft beste vriend Isaac hun hulp nodig. Zijn ex-vriendin dumpte hem omdat hij binnenkort blind zou worden na een bepaalde operatie. Gus, Hazel en Isaac gaan naar haar huis om haar auto te bekogelen met eieren. Wanneer haar moeder de deur opent, jaagt Gus haar terug het huis in met deze iconische woorden:”You see, we may not look like much but between the three of us we have five legs, four eyes and two and a half working pairs of lungs but we also have two dozen eggs so if I were you, I would go back inside.”

#2. Birdy – Not About Angels

De toestand van Gus wordt slechter en slechter en uiteindelijk kunnen de dokters niets meer voor hem doen. Augustus Waters mag er misschien niet meer zijn, toch heeft hij nog een laatste verrassing voor Hazel. Na de begrafenis verschijnt Peter Van Houten, hij wil praten met Hazel. Augustus had hem een tijdje geleden een brief geschreven.”I’m a good person but a shitty writer. You’re a shitty person but a good writer. We’d make a good team.” Zelf heeft hij nooit de kans gekregen om het te lezen, maar Hazel weet nu eindelijk hoe ‘Imperial Affliction’ eindigt.

#1. Ed Sheeran – All Of The Stars

Ed Sheeran heeft de eer om het einde van de film aan te kondigen. Dit nummer schreef hij speciaal voor dit verhaal maar verscheen ook op de deluxe editie van zijn tweede album X. “I can see the stars from America. I wonder, do you see them too?” Als je The Fault In Our Stars hebt gezien, heb je op z’n minst enkele ‘stars of America’ gezien.