Op het moment is ze één van de bekendste vrouwen in de hip-hop scene. We hebben het over de 25-jarige rapper Belcalis Almanzar, beter bekend als Cardi B. De laatste tijd is ze vaak te gast geweest bij shows zoals The Tonight Show starring Jimmy Fallon en The Ellen Degeneres Show, dus als je nog niets over haar hebt gehoord: hier is onze coffee break over het wilde leven van Cardi B.

I. Een interessante baan

Voordat ze een succesvolle artiest werd, was Cardi B een stripper voor 3,5 jaar. In een interview met Ellen Degeneres legt ze uit dat het haar geld opleverde, dat ze in staat was om haar rekeningen te betalen, en dat ze een appartement kon kopen (en ook een borstvergroting kon veroorloven). De overgang van stripper naar rapper kwam toen ze in staat was al haar verdiende geld van het strippen in haar dromen te stoppen. Bovenstaand nummer heeft ze geschreven over de ervaringen tijdens het werk en de mannen die daar bij kwamen kijken.

II. It WAS her

 

In November 2015 maakte Cardbi B haar muzikale debuut toen ze in samenwerking ging met Shaggy. Dit is te horen op een remix van het nummer “Boom Boom”. Cardi B’s eerste debuut in een video was met het nummer “Cheap Ass Weave”, die je hierboven kunt beluisteren.

III. 1 & Vol. 2

 

In 2016 en 2017 bracht ze haar twee mixtapes uit genaamd Gangsta Bitch Music Vol.1 & Vol 2.. Vol.1. was haar debuut mixtape en het bracht haar zelfs in de problemen: ze werd aangeklaagd door een model. Volgens hem heeft ze een afbeelding gebruikt zonder zijn toestemming. Raar verhaal aangezien het model zelf niet eens op de cover staat, maar volgens hem wel één van zijn tatoeages.

IV. Weg naar bekendheid

In februari 2017 kreeg Cardi B een plantencontract aangeboden bij Atlantic Records en in augustus werd haar eerste commerciële debuut single “Bodak Yellow” uitgebracht. Het was een groot succes en het werd een ontzettend grote hit. Ze klom zelfs naar nummer één op de US Billboard Hot 100 met dit nummer. 2017 is ook het jaar dat ze werd genomineerd bij de BET Awards voor beste nieuwe artiest en beste vrouwelijke hip-hop artiest, maar óók werd ze genomineerd voor twee Grammy awards.

V. Baby op komst

Haar debuut album “Invasion of Privacy” is uitgebracht op 6 April 2018. Niet heel veel later maakte ze tijdens een optreden bij de show Saturday Night Live bekend dat ze zwanger is. Tijdens het optreden zoomde de camera ineens duidelijk op haar buik en werd het duidelijk dat ze zwanger is. Ze verwacht haar eerste kind met rapper Offset, en maakte daarom bekend dat ze een pauze neemt van optreden omdat ze in de laatste fase van haar zwangerschap zit. Als we niet in staat zijn om haar live te zien, zullen we gewoon moeten blijven luisteren naar haar nieuwe album!