Thomas van ‘t Groenewout is groot fan van Editors. Hij was zelfs één van de 12 gelukkigen die bij de exclusieve luistersessie van de band in Engeland mocht zijn. Als fan heeft hij zich dus in ieder geval bewezen, maar nu wil hij ons ook overtuigen van de Britse band.

In de Fan Podcast praat presentator Micha van Hoorn met echte fans over hun favoriete artiesten of muziek. Een goed gesprek over één specifiek onderwerp aan de hand van een eigen uitgekozen stelling. Beargumenteerd, ondersteund en aangevuld met relevante fragmenten, opgediept uit de digitale schatkist van de popmuziek: het internet.

Bekijk de podcast:

Of beluister ‘m:

Editors

Editors is een Britse indierockband uit Birmingham. Ze zijn met z’n 5en, gevormd rondom Tom Smith als leadsinger. In 2005 brachten ze hun debuutplaat uit: The Back Room. Ze scoorden grote hits met ‘Papillon’ en ‘The Racing Rats’.Inmiddels is het 6e studio album uit: Violence. In Nederland en Belgie staan Editors in uitverkochte (grote) zalen, maar dat is nog niet in heel Europa zo. Thomas vindt Editors onterecht ondergewaardeerd in het buitenland en vertelt in de popcast waarom eigenlijk iedereen fan zou moeten zijn van de Britse band.

Spoiler Alert: Dit is wat je kunt verwachten van Editors in Ziggo Dome

De Fan

Thomas van ‘t Groenewout is groot fan van Editors en komt erover vertellen. Hij was een van de 12 fans die door Editors zelf is uitgekozen om bij een exclusieve luistersessie aanwezig te zijn.

Fragmenten

Uit een Brits onderzoek blijkt dat Tom Smith een zanger is met het grootste stembereik uit Groot Brittannië. Hij heeft een bereik van 4,75 octaven. En kan daarmee dus zowel heel hoog als heel laag zingen. Dat blijkt wel in ‘No Harm’:

No Sound But The Wind‘ is de soundtrack voor de film The Twilight Saga: New Moon. Editors speelde het nummer voor het eerst op Glastonbury 2008. Ze brachten hun live versie op Rock Werchter (2010) zelfs uit.

Autoplay: Zing mee met de 10 beste live tracks van Editors

Thomas geeft als een van de redenen waarom iedereen fan zou moeten zijn van Editors aan; de live performance van de band. Het klinkt goed, Tom Smith danst en walst het podium over en de (licht)show ziet er geweldig uit. Als bijbehorend fragment nam Thomas deze opname mee, Editors op Lowlands 2017. Dit is ‘Eat Raw Meat = Blood Drol’.

Kom langs bij de Editors Fan Quiz in de Ziggo Dome

Ben je bij het concert van Editors in de Ziggo Dome? Uitstekende keus! Wij als We Speak Music zijn er ook bij, en organiseren de Editors Fan Quiz. In de Randstad Lounge op de 2e etage kun jij je tussen 18:30 en 20:30 bewijzen als ultieme Editors fan. Daarmee maak je kans op coole concert upgrade of Editors merchandise!

Meer informatie over de Editors Fan Quiz

Popcasts

Popcast #010: Serge Huguenin over Jerry Lee Lewis

Popcast #003: Boudewijn Boes over The Prodigy