Er doen heel wat gekke verhalen de ronde over Freddie Mercury. De extravagante Queen frontman was altijd een van de favoriete onderwerpen van de pers. Je hebt misschien wel eens een spannend feest- of drugsverhaal gehoord, maar deze True Story gaat over iets helemaal anders: katten.

Freddie Mercury was een kattenmens, daar bestaat geen twijfel over. Hij had verschillende katten tijdens zijn leven en miste hen erg wanneer hij op tour ging. Volgens Peter Freestone die Mercury’s memoire schreef, ‘belde’ de zanger vaak met zijn katten wanneer hij het huis uit was. Hij belde dan naar zijn huistelefoon en een vriend of familielid aan de andere kant zorgde ervoor dat de zijn katten aan de lijn kwamen. Hij vertelde zijn huisdieren dan over zijn dag en dat hij hen heel erg miste.

Zijn nummer ‘Delilah‘ gaat over zijn favoriete kat die dezelfde naam draagt. Hij beschouwde haar (en zijn andere huisdieren) als zijn eigen kind volgens Jim Hutton, zijn laatste partner.

Wil je nog meer gekke verhalen horen over Freddie Mercury? Of wil je bewijzen dat jij zijn allergrootste fan bent? Kom naar onze Freddie Mercury avond in Amsterdam!