De hete zomer is de juiste tijd om terug te komen op de viermaal Oscar genomineerde film Call Me By Your Name. Het verhaal van Elio en Oliver in het zonnige Italië werd ondersteund door een prachtige soundtrack. Deze week nemen we je terug naar 10 tracks bekend van Call Me By Your Name.

#10. John Adams – Hallelujah Junction

De troebele geluiden van de John Adam’s Hallelujah Junction compositie geven de film een sterke start. Adams’ geweldige muziekstuk van twee piano’s werd gecomponeerd in de jaren 90. Het is een opbeurend stuk met een dramatische twist. Hoewel dit nummer op de plaat slechts 7 minuten duurt, kost het live zo’n 16 minuten om uit te voeren.

#9. Loredana Bertè – J’adore Venise

Dit nummer van Loredana Bertè is één van de eerste tekens dat het verhaal zich in de jaren 80 afspeelt. Het doet ook denken aan Elio’s bijzondere culturele omgeving. Hij wordt omringd door Europese muziek in Italië.

#8. Bandolero – Paris Latino

‘Paris Latino’ was een Europese hit van de Franse groep Bandolero begin jaren 80. Met een mix van Engels, Frans en Spaans, is het niet zo gek dat het het daar zo goed deed. Dit is ook een mooie match met Elio en zijn omgeving, waar iedereen zoveel verschillende talen lijkt te spreken. In de film horen we dit nummer bij de opmerkelijke volleybal scène. Het is de eerste keer dat er een vorm van intiem contact is te zien tussen de twee hoofdrolspelers. Elio voelt zich gevleid door Oliver’s korte massage.

#7. Frank Glazer – Sonatine Bureaucratique

Terug naar een veel ouder muziekstuk. Dit is de Sonatine Bureaucratique compositie geschreven door Erik Sate in 1917, hier uitgevoerd door Frank Glazer. Het is het eerste stuk wat we Elio zien opvoeren voor zijn familie. Muziek is een belangrijk thema in de film, zeker voor Elio. Hij besteedt een groot deel van zijn zomer aan het transcriberen en oefenen van klassieke muziek.

#6. Giorgio Moroder & Joe Esposito – Lady Lady Lady

‘Lady Lady Lady’ is te horen wanneer Elio van een afstand bekijkt hoe Oliver met een meisje in het centrum danst. Dit stuk wakkert vragen op over Oliver’s seksualiteit en zijn relatie met Elio. Op dit punt van de film zijn de gevoelens tussen de twee nog onduidelijk. De rol van het meisje Chiara, net als Elio’s gevoelens, komen duidelijker naar voren in het boek.

#5. Ryuichi Sakamoto – Germination

Een kort stuk dat toeleeft naar een spannend moment. Oliver en Elio hebben inmiddels enkele gevoelens naar elkaar toegegeven, maar daar blijft het bij. Dan laat Elio een briefje achter. ‘Can’t stand the silence. I need to speak to you.’

#4. F.R. David – Words

Nadat Elio zijn bericht bij Oliver achterlaat, ontvangt hij antwoord. Oliver wil hem rond middernacht zien. In de tussentijd brengt Elio zijn dag door met Marzia, met dit lied in de achtergrond. Het lijkt haast de perfecte soundtrack voor Elio en Oliver’s personages: twee schuwe figuren die niet weten hoe ze hun gevoelens moeten verwoorden.

#3. Sufjan Stevens – Mystery Of Love

Een Sufjan Sevens soundtrack geeft sterke emotionele lading aan een film. Deze zanger heeft een talent voor het subtiel vertalen van gevoeligheid in zachte geluiden. Filmregisseur Luca Guadagnino vroeg Stevens als verteller voor de film, maar Stevens bood in plaats daarvan een soundtrack aan. Hij verkende de relatie tussen Elio en Oliver door middel van het script en het originele boek van André Aciman. ‘Mystery Of Love’ kwam in aanmerking voor meerdere awards, waaronder een Oscar.

#2. The Psychedelic Furs – Love My Way

Nogmaals een hit uit de jaren 80. Dit nummer speelt al eerder in de film als een dansplaat voor Elio en Oliver. Later in de film kijkt Elio toe terwijl Oliver losgaat op dit nummer tijdens hun reis. Het is een mooi teken van hun vrijheid en genot tijdens deze reis.

#1. Sufjan Stevens – Visions of Gideon

De zoete geluiden van een verdrietig einde. Ook ‘Visions of Gideon’ werd door Stevens speciaal geschreven voor de film. Het speelt zich af tijdens het outro van de film. De ultieme tranentrekker voor het publiek terwijl de tranen langs Elio’s wangen vallen.