We kennen allemaal de legendarische band Queen. Ze maken al muziek sinds 1970 en ze touren nog steeds de hele wereld rond. Één van de oprichters van de band is Bryan May, de gitarist van de band. Naast het feit dat hij een zanger, een songwriter, een gitarist én een fotograaf is, kunnen we één ding zeker niet weglaten. Hij is namelijk een astrofysicus!

Van 1970 tot en met 1974 studeerde hij voor zijn doctoraat aan de Imperial College London. Op het moment dat Queen internationaal doorbrak in 1974, moest hij helaas zijn doctoraat aan de kant schuiven zodat hij zich volledig op de band kon focussen.

Lange tijd zag het er naar uit dat hij verder niets met zijn opleiding zou doen. Verkeerd gedacht! In oktober 2006 schreef May zich opnieuw in bij dezelfde school. Hij leverde zijn thesis in ergens in augustus in 2007, wat voor hem als een verrassing kwam. Waarom denk je dan? Hij had verwacht dat het hem nog minstens een jaar langer zou kosten om het in te kunnen leveren. Uiteindelijk kon hij afstuderen tijdens de ceremonie van Imperial College. Dit werd gehouden in de Royal Albert Hall op 14 mei 2008. Vanaf dat moment mocht hij zichzelf Dokter in de Astrofysica noemen!

Vandaag de dag speelt May nog ontzettend veel shows met Queen. Ook al heeft Freddie Mercury ons al lang geleden verlaten, een waardige vervanger is nu Adam Lambert. Hij werd tweede tijdens American Idol in 2009 en sinds 2011 zijn ze niet meer weg te denken. Ondanks het succes van de band vandaag de dag nog, wil het niet zeggen dat hij niets meer doet met zijn diploma! Hij is zelfs een coauteur van twee verschillende boeken. De namen hiervan zijn Bang! – the Complete History of the Universe en the Cosmic Tourist!

Wist je ook dat er binnenkort een film uitkomt over Queen? Klik hier voor meer informatie!