Austin Powers: Goldmember kwam dit jaar 15 jaar geleden uit. Mike Meyer’s Austin Powers trilogie staat bekend om zijn funky en vrolijke sound. Geniet van de 10 beste liedjes uit Austin Powers ‘International Man of Mystery’, ‘The Spy Who Shagged Me’ en ‘Goldmember’!

#10. Nancy Sinatra – These Boots Are Made For Walking

BRING IN THE FEMBOTS! ‘These Boots Are Made For Walking’ was één van de grootste hits van Frank Sinatra’s dochter Nancy. De ongemakkelijke achtergronddanseressen maken de videoclip helemaal af.

#9. The Turtles – Happy Together

Grote kans dat je ‘Happy Together’ al eens eerder gehoord hebt in een TV-serie of film. Het vrolijke lied komt ook voor in onder andere Shrek, That 70’s Show, The Simpsons, Scrubs en ER.

#8. Earth, Wind & Fire – Shining Star

‘Shining Star’ is de Grammy winnende single van de funk/disco groep Earth, Wind & Fire. Bandlid Maurice White maakte een avondwandeling en werd geïnspireerd door de sterrenhemel en schreef toen ‘Shining Star’.

#7. Britney Spears – Boys (ft. Pharrell)

Het lied was eigenlijk geschreven voor Janet Jackson, maar die had geen interesse. Pharrell Williams en Chad Hugo (beide lid van rock/hip hop band N*E*R*D en oprichters van de platenmaatschappij The Neptunes) gaven het lied toen aan Britney Spears. ‘Boys’ werd de tweede single die uitgebracht werd van de Goldmember soundtrack. De popprinses heeft ook een klein bijrolletje in de derde Austin Powers film.

#6. KC & The Sunshine Band – That’s The Way (I Like It)

De lijst zou gewoon niet compleet zijn zonder de disco klassieker ‘That’s The Way (I Like It)’ van KC & The Sunshine Band.

#5. Dr. Evil (Mike Meyers) – Just The Two Of Us (Dr. Evil Mix)

‘Just The Two Of Us’ is geschreven door R&B grootheid Bill Withers. De ‘Dr. Evil Mix’ is een remix van Will Smith, die het lied al eerder coverde.

#4. Sérgio Mendes & Brasil ’66 – Mas Que Nada

Sérgio Mendes en zijn band Brasil ’66 coverde dit lied van Jorge Ben Jor’s. ‘Mas que nada’ betekent ‘yeah right’ in het Portugees. Het lied is in 2006 nogmaals uitgebracht, in samenwerking met The Black Eyed Peas.

#3. Dr. Evil (Mike Meyers) – Hard Knock Life

‘Hard Knock Life’ komt oorspronkelijk uit de musical Annie en gaat over het harde leven in een weeshuis. Jay-Z gebruikte samples van het lied en maakte er een eigen versie over het ghetto leven van. Mike Meyers doopte die versie om in zijn Dr. Evil remix.

#2. Burt Bacharach and The Posies – What The World Needs Now

Hoewel Burt Bacharach de muziek composeerde voor ‘What The World Needs Now’, het lied werd als eerst uitgebracht door Jackie DeShannon. Sindsdien is het lied door meer dan 100 artiesten gecoverd: Coldplay, The Supremes, Dionne Warwick en Rick Astley zijn slechts enkele namen.

#1. Quincy Jones & His Orchestra – Soul Bossa Nova

Mike Meyers was een grote fan van de Canadese spelletjesshow Definition, waar ‘Soul Bossa Nova’ werd gebruikt als introlied. Als eerbetoon aan zijn jeugd besloot Meyers om het vrolijke lied te gebruiken als soundtrack voor alle Austin Powers films.

Nog niet uitgeluisterd?

Hier is de complete soundtrack van alle Austin Powers films!