#10 One Day, Akoestisch, 2014
 In 2014 bracht Paolo Nutini zijn album ‘Caustic Love’ uit. Een aantal nummers hiervan bracht hij ook nog eens in een prachtige akoestische versie uit. ‘One Day’ was er daar één van.

#9 Candy @ Sziget, 2012
Een iets jongere Paolo Nutini zien we in 2012 op het Sziget Festival. Hij heeft nu zelf z’n gitaar erbij gepakt en laat alle bezoekers horen hoe je in de brandende zon nog steeds alle noten kan halen.

#8 What A Wonderful World @ Live Earth, 2007
Een nog veel jongere Paolo Nutini zie je in 2007, tijdens Live Earth. Paolo maakt geen geheim van inspiraties, in Londen speelt hij Louis Armstrongs ‘What A Wonderful World’. Dat resulteert in een heel puur optreden, met wat lijkt alleen zijn pure stem, een trompet en een gitaar.

#7 Coming Up Easy @ Claude Nobs Tribute 2013
Strak in het pak, tijdens een tribute aan Claude Nobs, speelt hij met een complete blazerssectie ‘Coming Up Easy’.

#6 Last Request @ Eden Sessions, 2015
Je hebt artiesten die niets meer willen weten van hun debuutalbum of eerste single, maar Paolo Nutini hoort daar niet bij. In 2015 speelde hij tijdens de Eden Sessions ‘Last Request’. Dit was zijn eerste single en 9 jaar na het uitbrengen van die single speelt hij ‘m nog steeds regelmatig. In Cornwall kreeg het publiek een hele rustige versie; slechts Paolo met z’n gitaar.

#5 Jenny Don’t Be Hasty @ Pinkpop 2010
In 2014 stond Paolo Nutini op Pinkpop, maar in 2010 deed hij het al eens eerder. Hij is zichtbaar onder invloed van ‘iets’, maar dat heeft nauwelijks effect op z’n optreden. Tuurlijk, af en toe een beetje hangen aan de microfoon hoort erbij, maar z’n stem klinkt er eigenlijk misschien wel lekkerder door. Dit is ‘Jenny Don’t Be Hasty’ in Landgraaf, 2010.

#4 Better Man @ Studio Brussel, 2014
Paolo was te gast bij Studio Brussel (met zonnebril) en speelde ‘Better Man’. Een lekker langzame, akoestische versie die je gehoord moét hebben.

#3 Let Me Down Easy @ Radio 1’s Big Weekend, 2014
 In 2014 is Radio 1’s Big Weekend in Glasgow, een thuiswedstrijd voor Paolo. Hij speelt een geweldige uitvoering van ‘Let Me Down Easy’, van zijn album ‘Caustic Love’.

#2 New Shoes @ Sziget, 2012
Voor de nummer 2, moet je toch weer terug naar de brandende zon van Sziget. Schoenen van het publiek gaan massaal de lucht in tijdens ‘New Shoes’.  Een single van Paolo met een iets minder zware lading, maar vrolijke meezingers zijn ook belangrijk!

#1 Iron Sky @ Glastonbury, 2014
 ‘Iron Sky’ met daarin de geweldige speech van Charlie Chaplin, is misschien wel een van de mooiste nummers van Paolo Nutini. In 2014 speelde hij op Glastonbury en speelt hij het nummer vol, vol overgave. Check hoe de stage donker wordt tijdens Charlie Chaplin en hoe het publiek zelfs de speech woord voor woord mee kan schreeuwen.

Autoplay 
Het internet staat bomvol met optredens van artiesten en bands, waardoor de mooiste live optredens soms ondersneeuwen door een mobiele opname met schreeuwend publiek. En dat is zonde. In de Autoplay staan de beste live optredens van één artiest verzameld in een playlist. Dus stop met zoeken tussen de duizenden filmpjes op YouTube, je kunt gewoon even door de Autoplay-list en je bent weer helemaal bij.
Meer Autoplay >