Deze legendarische plek ligt op de top van de heuvel in Slane, Ierland. Foo Fighters, U2, Robbie Williams en Madonna hebben allemaal als hoofdact opgetreden tijdens de Slane Castle Concerts, kortom een speciale plek voor muziekliefhebbers. Ontdek Slane Castle!

Geschiedenis

Slane Castle ligt zo’n 50 kilometer boven Dublin, Ierland en is al sinds 1701 in handen van de Schotse Familie Conyngham. In 1785 renoveerden de Conynghams het gehele kasteel en het is sindsdien niet meer veranderd. In 1991 richtte een hevige brand enorme schade aan: de herstelwerkzaamheden duurde maar liefst 10 jaar.Ook nu wordt het kasteel nog beheerd door één van de nazaten van de familie Conyngham, de oudste zoon Mountcharles. Tegenwoordig is er ook een whiskeystokerij te vinden in het kasteel.

Alleen plek voor rock bands!

Lord Henry Mountcharles heeft ooit gezegd dat hij alleen “echte” artiesten en rockbands op zijn terrein wil laten spelen en dat er zeker weten geen plek is voor “nep-bands”, zoals toendertijd Westlife, Boyzone en Take That.De Iers rockband U2 heeft een speciale band met Slane Castle. Een deel van hun album The Unforgettable Firewerd opgenomen in Slane Castle. Op de albumhoes staat echter een foto van Moydrum Castle en niet van Slane Castle. De videoclip van ‘Pride (In The Name Of Love)’ en natuurlijk de DVD ‘U2 Go Home’werden ook opgenomen in het eeuwenoude kasteel. De Ierse band is ook nog eens de enige band die maar liefst drie keer hebben opgetreden in Slane Castle.U2 – All I Want Is You / Where The Streets Have No Name @ Slane Castle, 2001

&t=5m41s

Slane Castle concerten

Vanaf 1981 worden er in augustus concerten gegeven op het terrein van Slane Castle, waar plek is voor 80.000 mensen. Sinds 2003 gebeurt dat eens om de twee jaar. Slane Castle Concerts staat bekend om de goede line-up en de magische sfeer die deze unieke locatie met zich meebrengt. Twee Ierse tieners zijn in 1995 verdronken in de naastgelegen Boyne rivier. Ze wilden gratis het uitverkochte R.E.M concert binnenglippen, maar werden verrast door de wilde rivier. The Rolling Stones, Bruce Springsteen, David Bowie, Queen, Guns ‘n Roses, Robbie Williams, Madonna, U2, Foo Fighters zijn slechts enkele namen die als headliner op het legendarische podium hebben gestaan. Ook de supporting acts liegen er niet om: onder andere Pearl Jam, The Prodigy, Muse en Coldplay speelden er al als voorprogramma.

Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge @ Slane Castle, 2003

Robbie Williams – She’s The One @ Slane Castle, 1999

Slane Castle bezoeken

Het kasteel bezoeken voor een rondleiding kan altijd, voor concerten moet je de website www.slanecastle.ie/ goed in de gaten houden. Volgens de planning is in 2019 het volgende concert. Wie zou jij graag als hoofdact willen zien?