Op 1 juni heeft Kanye West zijn albumYe uitgebracht. Het is de achtste keer op rij dat de rapper het tot nummer één heeft weten te schoppen met een album. In de eerste week van uitgave zijn er al 205,000 kopies verkocht. Een groot onderdeel hiervan was dankzij 120,000 streaming equivalent albums, oftewel alle streams en downloads. 85,000 albums werden verkocht via traditionele verkoop van CD’s.

Nu dat hij acht nummer één albums op rij heeft, volgt West in de voetsporen van collega rapper Eminem. Zij zijn de enige twee artiesten die dit voor elkaar hebben weten te krijgen. West werkt al sinds 2005 aan dit doel. Toen werd zijn tweede album Late Registration uitgebracht. De albums die daarop volgden waren Graduation, 808s & Heartbreak, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Watch the Throne with Jay-Z, Yeezus, The Life of Pablo en daarbij nu ook Ye. Alleen zijn eerste LP, The College Dropout, was niet in staat om de top te bereiken: deze bleef hangen op nummer twee in 2004. Het zou West nu zelfs nog kunnen lukken om negen nummer één albums te hebben. In samenwerking met met Kid Cudi heeft hij het album Kids See Ghosts gemaakt. Als hij hiermee weer op één staat, wordt hij de eerste artiest die dit negen keer achter elkaar lukt.

Er zijn de afgelopen jaren veel negatieve verhalen over Kanye de wereld rond gegaan, maar nu lijkt het er op dat het de juiste kant op gaat. Hij gaf een tijd geleden al aan dat hij 5 albums in 5 weken zou uitbrengen. Hiervan is hij sowieso de producer. In mei producete hij namelijk al Pusha-T’s nieuwe album, dus dat is alvast eentje. In juni bracht hij zijn eigen album uit en werkte hij samen met Kid Cudi. Dat zijn 2 en 3. Nu moeten we nog wachten op nummer 4 en 5. Dit zullen albums zijn van Teyana Taylor en rapper NAS. Hierbij zal hij weer functioneren als producer. Laten we hopen dat Kanye in het nieuws weet te blijven om muziek en niets anders!