10. Congregation, Austin City Limits TV, 2014

We starten met een redelijk recent nummer; Congregration. Dit lied maakte deel uit van de Foo Fighters tv documentaire over de muziek geschiedenis van Nashville en wordt hier live opgevoerd in Austin.

9. These Days, Live on Letterman, 2011

Deze gehele zwart-witte uitvoering valt meteen op. De Foo Fighters hebben zich volgens de 60er jaren Beatles trends laten stylen en ook het decor zo aangekleed. Ze behouden echter hun eigen ruwe rock geluid tijdens deze opvoering van These Days.

8. Walk @ Rock am Ring, 2015

In 2015 trok de band een enorm Rock am Ring publiek met een indrukwekkende set. Het lied Walk hoorde hier ook bij. Dit nummer zou volgens Dave Grohl geïnspireerd zijn door de eerste stappen van zijn dochter.

7. Let There Be Rock @ Rock am Ring, 2015

We verlaten Duitsland nog even niet, want deze versie van AC/DC’s Let There Be Rock moet eerst gehoord worden. De band heeft zich naar het tweede podium verplaatst om de volle aandacht van het publiek te kunnen opeisen voor deze waanzinnige cover.

6. Wheels @ Hurricane Festival, 2011

Op Hurricane Festival scheppen publiek en band een band door het lied Wheels. Dit nummer werd voor het eerst live opgevoerd tijdens Independence Day 2009 bij het Witte Huis en heeft klaarblijkelijk ook een goede indruk achter gelaten bij de Duitse fans.

5. My Hero, 2006

Voor #5 kijken we naar één van de populairste nummers, My Hero, geschreven over en voor “the ordinary hero”. De akoestische band wordt hierbij ondersteund door symfonische geluiden van onder andere de viool. Naast dat My Hero een fantastische ballade is, geven deze toegevoegde geluiden nog betere motivatie voor de staande ovatie.

4. The Pretender @ Reading & Leeds Festival, 2012

Wie had gedacht dat een Sesamstraat liedje (‘One Of These Things Is Not Like The Others’) tot zo’n heftig rock lied had kunnen inspireren? Vandaag is het één van de Foo Fighters’ meest populaire nummers, wat dan ook het wilde enthousiasme van het publiek verklaart.

3. Learn To Fly @ Pinkpop, 2011

“A 100 fucking songs”, dus wat speel je dan? Learn to Fly, nog één van de grote hits, is zeker een goede keuze. Tijdens dit natte Pinkpop optreden krijgen het publiek en de band extra special effects erbij met een regenboog op de achtergrond. Hoe gaaf is dat!

2. Skin and Bones, 2006

In 2006 bracht de band een live album uit, wat ons twee prachtige juweeltjes gaf voor deze Autoplay: #5 My Hero en deze #2 Skin and Bones. Hoewel de boodschap achter dit nummer niet geheel duidelijk is, lijkt het in ieder geval een soort menselijke zwakte weer te geven – en dat komt ontzettend mooi naar voren in deze akoestische versie.

1. Best Of You @ Live Earth, 2007

Best of You was al eerder een enorme hit geweest, maar dit optreden herinnerde het Britse publiek eraan hoe geweldig het ook alweer is. Vlak na het optreden schoot het meteen weer omhoog in de hitlijsten. De agressieve ritmes en de boze geluiden in dit optreden passen perfect bij het thema van het lied; weigeren om je te laten gebruiken door iets wat groter is dan jijzelf.

Autoplay

Het internet staat bomvol met optredens van artiesten en bands, waardoor de mooiste live optredens soms ondersneeuwen door een mobiele opname met schreeuwend publiek. En dat is zonde. In de Autoplay staan de beste live optredens van één artiest verzameld in een playlist. Dus stop met zoeken tussen de duizenden filmpjes op YouTube, je kunt gewoon even door de Autoplay-list en je bent weer helemaal bij.
Meer Autoplay >