Iedere Hemelvaartsdag eert We Speak Music de muzikanten die ons zijn ontvallen in het afgelopen jaar. Deze week konden onze bezoekers een stem uitbrengen op hun favoriete songs. Het resultaat van die stemmen is een schitterende playlist met muziek die voor altijd met ons zal zijn.

Linkin Park‘s ‘In The End‘ is verkozen als de meest memorabele track van een artiest die sinds dit jaar niet meer op de wereld is. Frontman Chester Bennington overleed op 20 juli 2017, wat leidde tot geschokte reacties overal ter wereld. Ook andere tracks van zijn band vinden hun weg in de Best Of Heaven 2018: ‘Numb‘ staat op #15, ‘What I’ve Done‘ op #19 en ‘Breaking The Habit‘ op #36.

Direct na Linkin Park vinden we de doorbraaksingle van AviciiLevels. Het nummer was in 2013 de start van Tim Bergling’s carrière, die uiteindelijk zal leiden tot vele hit singles, waaronder ‘Wake Me Up‘ (#26), ‘Waiting For Love‘ (#27) en ‘Hey Brother‘ (#28). De superster overleed op 20 april 2018, slechts 28 jaar oud.

De top 3 wordt compleet gemaakt door ‘Linger‘ van The Cranberries. Zangeres Dolores O’Riordan is helaas niet meer onder ons, maar dit nummer zal ons altijd aan haar doen herinneren. ‘Linger’ is een song over Dolores’ gevoelens over de breakup met haar eerste vriendje. Over het nummer zei ze dat het “de manier is waarop ik omging met de verdwaasdheid”.

Top 10

1. Linkin Park – In The End
2. Avicii – Levels
3. The Cranberries – Linger
4. Tom Petty – Learning To Fly
5. The Cranberries – Ode To My Family
6. Tom Petty And The Heartbreakers – Into The Great Wide Open
7. Motörhead – Ace Of Spades
8. The Cranberries – Zombie
9. Tom Petty And The Heartbreakers – Runnin’ Down On A Dream
10. AC/DC – Thunderstruck

Luister de hele Best Of Heaven 2018 via Spotify

Bedankt voor het stemmen. Enjoy the music.