Het festivalseizoen is begonnen en iedereen weet dat de maandag na een festivalweekend zwaar kan zijn. Je hoofd zit nog vol met alle geweldige optredens en mooie momenten van afgelopen weekend, maar je hebt nu ook even tijd nodig om te herstellen. Word wakker, relax en laad jezelf op met deze chille nummers.

Norah Jones – Sunrise

Zoals iedere dag begint deze post-festival maandag met een zonsopgang. Misschien dringt de zon je tentje al binnen en moet je er binnenkort al uit om alles in te pakken. Waar je ook bent, met dit zachte nummer van Norah Jones over een ochtend heerlijk uitslapen wordt je in ieder geval rustig wakker.

Odessa – Hummed Low

Je hoort de vogeltjes zachtjes fluiten en er staat een heerlijk briesje. Met “Hummed Low” van Odessa wordt je meegenomen op een lange reis. Dit is een perfect liedje om je reis naar huis mee te beginnen. Sing me baby home!

Oh Wonder – Drive

Dit lied, met deze titel en eerste zin (“set back with the window down”), is perfect voor een relaxte reis naar huis na een geweldig festival weekend. De langzame versen en het pakkende refrein blijven je gegarandeerd nog lang bij nadat het gestopt is met afspelen. Bekijk trouwens ook even de super mooie video clip!

Nick Mulvey – Cucurucu

Deze titel klinkt misschien als brabbeltaal, maar, dat is het ook. De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey legt uit: “Het is bedoeld om te klinken als het geluid dat een kind zou kunnen maken. Ook zou het kunnen lijken op vogelgeluiden.” Waar wij in ieder geval van houden is de langzame opbouw en hoe het nummer ons herinnerd aan die mooie oude herinneringen.

Ben Howard – Only Love

Een afspeellijst vol met relaxte nummers zou niet zonder een nummer van Ben Howard kunnen. Het is alweer bijna 7 jaar geleden dat dit lied van zijn debuutalbum Every Kingdom uitgekomen is. Zijn derde album Noonday Dream kwam eerder deze maand uit. Hij gaat dit jaar op een uitgebreide tour, inclusief 8 festivaloptredens, dus dit lijkt ons niet de laatste keer dat we van Ben horen dit jaar.

Angus & Julia Stone – Chateau

Ah, le Chateau Marmont! Relax met dit dromerige lied van het broer-zus-duo Angus & Julia Stone. Dit nummer laat je nog even in die heerlijke festival sferen: alles is mogelijk en je kunt overal heen!

The Lumineers – Flowers In Your Hair

Alhoewel dit nummer maar 1 minuut en 48 seconden duurt, zorgen de positiviteit en filosofische songtekst ervoor dat dit nummer alsnog eruit springt! Geniet!

Michael Kiwanuka – Home Again

Er is niets zo ontspannend als de zachte tonen van Michael Kiwanuka’s gitaar in dit nummer. Voeg daar Michael’s diepe, gevoelige stem aan toe en het is perfect. Dus, sluit je ogen, denk terug aan alle mooie ervaringen van afgelopen weekend en kijk vooruit naar je volgende festival deze zomer!

 

Liever een afspeellijst op Spotify? Klik op de link hieronder!