Nieuw: De Masterclass Podcast! In deze podcast krijg je uitleg over één specifieke band of artiest. Wat is het verhaal achter een band, hoe is deze ontstaan en wat kunnen we nog verwachten?

In de eerste masterclass hebben we het over ‘s werelds beste- en misschien ook wel enige- virtuele band: Gorillaz. Gorillaz bracht onlangs hun nieuwe album The Now Now uit en is momenteel bezig met een Europese tour, daarom is het de hoogste tijd om je basiskennis over de band weer even op te frissen. In de uitzending kom je meer te weten over het ontstaan van de band en ontdek je het bizarre verhaal over 2D, Russel, Noodle en Murdoc.

Luister onze podcasts via je podcast app (zoek op: We Speak Music) of iTunes, of beluister ‘m via Soundcloud:

Gorillaz

Gorillaz is een virtuele band, bestaande uit 2D, Russel, Noodle en Murdoc. De Britse muzikant Damon Albarn (die je kent van onder andere Blur) richtte de band samen met kunstenaar Jamie Hewlett op. Damon Albarn gaf aan dat hij aan dit unieke muzikale project begon zodat hij zich makkelijker aan andere muziekstijlen kon wagen. Kunstenaar Jamie Hewlett kon zich uitleven op de karakters. In de podcast leer je alle ins – en outs, inclusief het bizarre, virtuele verhaal van de bandleden. 

Lees ook: 4 redenen waarom je Gorillaz absoluut live moet gaan zien

Fragmenten uit de podcast

De clips van Gorillaz zijn een must-watch voor iedere muziekliefhebber. We hebben er een aantal voor je uitgezocht, maar verlies jezelf vooral in het uitgebreide repertoire en aanbod aan Gorillaz videos op het internet.

Feel Good Inc.

Feel Good Inc. is de meest bekeken video van Gorillaz op YouTube én de meest populaire track van de band in Nederland.

On  Melancholy Hill

Tijdens de uitleg van het fictieve verhaal van de band hebben we het over ‘On Melancholy Hill’. In deze video leren we namelijk dat Noodle nog leeft. Ze wordt echter opgejaagd door piraten en het cruiseschip waarop ze terecht was gekomen werd door bommenwerpers aangevallen, waardoor ze in een reddingsboot op zee terechtkwam. Je ziet het allemaal in de video:

Gorillaz Live

Een liveshow van Gorillaz is, hoe kan het ook anders, een visueel spektakel. Damon Albarn staat met een grote band, voor een gigantisch scherm op het podium. Met alle moderne technieken van nu komen ook de karakters steeds meer tot leven en zijn de videoclips nog meer een genot voor het oog. Check bijvoorbeeld deze recente live versie van ‘Humility’ op Rock am Ring 2018:

En goed nieuws! Je kunt zelf nog deze live ervaring gaan meemaken, want de band staat dit jaar onder andere op Rock Werchter, Sziget en Lowlands.

The Now Now

Op 29 juni bracht Gorillaz hun zesde studioalbum The Now Now uit. Beluister het album hier:

Dit was de eerste masterclass podcast! Waar moet onze volgende masterclass over gaan? Welke band wil je nou echt wat meer over weten? Laat het ons weten via info@wespeakmusic.tv!

Fan Podcasts

022: Queen 

021: Pearl Jam 

019: Nick Cave