Misschien heb je je eerste BBQ van het jaar al achter de rug of misschien ben je nog aan het wachten op de perfecte avond. Mei zal in ieder geval nog een paar zachte BBQ avonden met zich meebrengen. Wij zorgen voor de playlist, zorg jij voor het vuur en het eten?

The Kooks – No Pressure

Niet alleen de titel maar ook de tekst van dit nummer is ideaal voor een zorgeloze avond met vrienden rond de BBQ. ‘Fell In Love With The Summer’ zingt Luke Pritchard. Ik weet dat het nog maar mei is maar toch kan je al een glimp opvangen van de zomer. Ben je benieuwd naar wat The Kooks nog in petto hebben voor hun vijfde album? Ontdek het hier!

Saint Raymond – Fall At Your Feet

Deze singersongwriter is nog maar net de 20 gepasseerd en toch heeft hij al de perfecte zomersound ontdekt. Deze artiest uit Nottingham mocht al op tour met Ed Sheeran en Everything Everything. Hij bracht zijn debuutalbum 3 jaar geleden uit en wij kunnen alvast niet meer wachten op de opvolger. Ideaal voor op jouw BBQ dus!

Circa Waves – T-Shirt Weather

Als je de titel leest, begrijp je al meteen waarom dit nummer niet kon ontbreken in deze lijst. De zonnige gitaarriffs en ontspannen sfeer van dit nummer sluiten perfect aan bij een gezellige samenkomst in je tuin (rond de BBQ). Vergeet niet om gezellig mee te wiegen!

The Lumineers – Stubborn Love

Als je de avond doorbrengt in je tuin met vrienden mag een catchy folknummer niet ontbreken. Dit lied is bovendien ook zeer geschikt om mee te zingen (later op de avond). Kan jij gitaar spelen? Of een van je gasten? Ik weet dat het een BBQ is maar bereid je toch maar voor op een stevige portie kampvuurgevoel!

The Doobie Brothers – Long Train Running

Een goede playlist bevat een mix van oude en nieuwe songs. Dus ook de ultieme BBQ playlist gaat van gloednieuw (No Pressure) tot een echte evergreen. The Doobie Brothers weten maar al te goed hoe ze iedereen in opperbest humeur krijgen in een mum van tijd. Without love where would you be now? Zeker niet rond de BBQ met je beste vrienden.

Dreaming Of You – The Coral

Ben je al aan het dromen van een warme avond rond de BBQ? The Coral ook! Weer zo’n song die je makkelijk kan meezingen zodat de sfeer er meteen inzit. Vergeet niet om wat kaarsen klaar te zetten buiten want met deze feelgood playlist gaan je gasten niet meteen huiswaarts keren…

Jungle – Time

Als je Jungle al eens live gezien hebt, associeer je de band meteen met tropische planten. Ze transformeren een gewoon podium tot een echte… jungle. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat hun muziek steeds een zwoele en ontspannen vibe heeft. Hopelijk is jouw tuin geen jungle op dit moment en anders… weet je wat je te doen staat voor je die BBQ kan organiseren!

George Ezra – Blame It On Me

Heb je het nieuwe album van George Ezra al beluisterd? Of ben je zijn uniek stemgeluid nog aan het ontdekken? Wel, als je het vlees hebt laten aanbranden op de BBQ en iemand heeft zijn drankje omgestoten over zijn nieuwe schoenen… Blame it on me. Ik ben bereid om de verantwoordelijkheid op mij te nemen zodat je geen andere schuldige moet zoeken. Ik weet het, de muziek is misschien wat te afleidend, te catchy, te aanstekelijk… te goed? Wel, ik ben bereid de verantwoordelijkheid op mij te nemen.