Gisterenavond was het eindelijk zover: Guns N’ Roses gingen eindelijk van start met hun Europese zomer tour. De eerste halte was in het Olympiastadion in Berlijn, Duitsland. Daar speelden ze een totaal van 24 nummers. Ontdek nu hoe deze avond eruit zag! 

De band kwam niet alleen maar met de fan favourites aanzetten zoals Welcome To The Jungle, Civil War, November Rain en natuurlijk Sweet Child O’ Mine. Deze konden natuurlijk niet gemist worden, maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer hebben gedaan! Naast deze klassiekers hebben ze ook covers gespeeld van artiesten zoals Bob Dylan, Pink Floyd, en Wings. Neem een kijkje naar hun setlist hieronder!

1. It’s So Easy
2. Mr. Brownstone
3. Chinese Democracy
4. Welcome ToThe Jungle
5. Double Talkin’ Jive
6. Better
7. Estranged
8. Live And Let Die (Wings cover)
9. Rocket Queen
10. Attitude (Misfits cover)
11. This I Love
12. Civil War
13. Slither (Velvet Revolver cover)
14. Slash Guitar Solo
15. Speak Softly Love (Nino Rota cover)
16. Sweet Child O’ Mine
17. Wichita Lineman (Jimmy Webb cover)
18. Used To Love Her
19. Wish You Were Here (Pink Floyd cover)
20. November Rain
21. Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
22. Nightrain

Encore:

23. Patience
24. Paradise City

Primeur

Tijdens hun eerste show van deze tour in Berlijn probeerden ze ook iets nieuws. Het was de eerste keer ooit dat ze het nummer genaamd “Slither” speelden. Origineel is dit nummer van de band Velvet Revolver. Gitarist Slash, bassist Duff McKagan en oud drummer Matt Sorum waren allemaal lid van deze band. Ze hebben sinds 2008 al geen shows meer gespeeld. Dit komt omdat zanger Scott Weiland in 2008 de band verliet, en later in 2013 overleed. Zie de primeur hieronder!

Stage

Verschillende fans hebben ons allen al op de hoogte gebracht van hoe de avond er uit zag door middel van foto’s en video’s:

Shows

Dit was alleen nog maar het begin van de tour! Je kunt ze vinden als headliner op festivals zoals Download festival UK, Graspop en Download festival Spanje. Ze zullen Nederland bereiken op 4 juli. Ze zullen hun klassiekers laten horen in het Goffertpark gelegen in Nijmegen. Er zijn voor deze show nog een minimaal aantal tickets aanwezig, dus ben er snel bij! Andere tour data zijn hieronder nog te vinden.

Je kunt ook nog uitvinden waarom dat de band een nummer heeft verwijderd van één van hun albums, klik daarvoor hier!