Afgelopen donderdag organiseerde We Speak Music de Gorillaz Fan Party in het iconische Paradiso, Amsterdam. Spoiler alert: het was fantastisch. Laten we nog eens terugblikken op de avond aan de hand van 9 foto’s.

1. De avond vond plaats in de kelder van Paradiso, waar fans van de beste virtuele band ter wereld zich verzamelden

2. Het begon allemaal met een Gorillaz Masterclass

Tijdens de We Speak Music Masterclass konden fans alles te weten komen over het ‘fictieve’ verhaal van Gorillaz: de backstory. De vier Gorillaz-stripfiguren hebben elk hun eigen, zeer interessante (en heel vreemde) verhaal, maar het is echt moeilijk om alles te begrijpen. We Speak Music Masterclass tot de redding! De Masterclass werd ook gestreamd op de Facebook-pagina van het Sziget Festival, waar Gorillaz in augustus het podium zal betreden. Je kunt het hier allemaal terugkijken.

3. Daarna vertelde Trey Reams – die jarenlang samenwerkte met Gorillaz – ons alles over de band

Trey Reams werkte meer dan 10 jaar met Gorillaz en Damon Albarn. Tijdens de Fan Party kwam hij ons alles vertellen over de band. Hij legde uit waarom we deze zomer zeker Gorillaz live zouden moeten gaan bekijken. En wie kan het beter weten dan een man die zoveel ervaring heeft met de band? Je kunt zijn verhaal hier terugkijken.

4. Fans konden daarna deelnemen aan de Gorillaz Fan Quiz

Door een unieke tool op ieders mobiele telefoon te gebruiken, konden mensen kiezen tussen twee opties. De vraag is: wie is de grootste Gorillaz-fan?

5. De eerste winnaars werden verrast met het nieuwe Gorillaz-album ‘The Now Now’

6. Maar de hoofdprijs was 2 tickets voor het Sziget Festival!

Deze meiden gaan Gorillaz deze zomer zien in Boedapest! Behalve Gorillaz kunnen ze ook een kijkje nemen bij optredens van Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Mumford and Sons en nog veel meer.

7.  Mensen konden ook de klassieke Gorillaz-games spelen 

Op vintage computers konden fans de originele Gorillaz-spellen spelen die de band uitbracht tijdens hun promotieperiode in het begin van het millennium. Dat was nogal een nostalgische gevoel voor de meeste aanwezige fans!

8. Gorillaz is een cartoon-band, dus..

… uiteraard kon er ook getekend worden!

9. En tot slot, was er ook nog een virtual reality experience

Gorillaz bracht de videoclip voor ‘Saturnz Barnz’ uit in virtual reality, dus regelden we een paar virtual reality brillen. Op die manier kon iedereen het Spirit House beleven. Vet!

Op de hoogte blijven van volgende events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.