We zijn weer terug met een nieuw seizoen van de Fan Podcast! In aflevering 23 praten we met 3FM-dj Wijnand Speelman over The War On Drugs. De Amerikaanse band staat dit weekend op Lowlands én Pukkelpop. Dat vonden we een mooie aanleiding om te praten met groot fan en expert Wijnand Speelman. Hij stelt de band aan je voor en legt uit wat de band voor hem zo bijzonder maakt.

In de Fan Podcast praat presentator Micha van Hoorn met fans en muziekliefhebbers over hun favoriete artiesten of muziek. Een goed gesprek over één specifiek onderwerp aan de hand van een eigen uitgekozen stelling. Beargumenteerd, ondersteund en aangevuld met relevante fragmenten, opgediept uit de digitale schatkist van de popmuziek: het internet.

Luister onze podcasts via je podcast app (zoek op: We Speak Music). 

Of beluister ‘m via Soundcloud:

The War On Drugs

The War On Drugs is een Amerikaanse indie rock band. De band werd opgericht in 2005 door Kurt Vile en Adam Granduciel. Kurt Vile verliet de band in 2008 en The War On Drugs gaat verder onder de leiding van Adam. Een paar jaar en 2 albums verder, brak de band in 2014 pas echt door met het album Lost In The Dream. In 2017 bracht The War On Drugs het album A Deeper Understanding, dat met geweldige reacties werd ontvangen. Ze wonnen er een Grammy voor in de categorie Best Rock en track ‘Holding On’ stond op de tweede plek in de Song van het Jaar verkiezing van 3voor12.

De Fan

3FM-DJ Wijnand Speelman maakte kennis met The War On Drugs in 2014, toen hij werd voorgesteld aan het album Lost In The Dream. Sinds dat moment is hij hooked en groot fan, waar hij uitgebreid over vertelt in de podcast. Hij ontmoette zijn helden en interviewde de heren twee keer. Wijnand stelt de band aan je voor en legt uit wat de band zo bijzonder maakt.

Fragmenten uit de podcast

In de podcast bespreken we een aantal onderwerpen en lieten we verschillende fragmenten horen. Wijnand sprak de band op Down The Rabbit Hole in 2015, waar hij de band voor het eerst live zag.

Red Eyes

De bekendste track van doorbraakalbum Lost In The Dream is ‘Red Eyes’. Een van de weinig geschikte radionummers van The War On Drugs, maar wel ook direct met die specifieke sound.

Under The Pressure

‘Under The Pressure’ was ook een single van Lost In The Dream. Een van de eerste kennismakingen van Wijnand met de band. In de podcast vertelt Wijnand je precies waar je op moet letten.

In Reverse

‘In Reverse’ is het nummer met het specifieke intro waarin Wijnand de zee hoorde, maar wat eigenlijk een effect van de gitaar van Adam bleek. 7:41 minuten duurt ‘ie, maar dat heb je niet door als je ‘m luistert. Beluister de podcast om Wijnands introductie bij dit nummer te horen.

In Chains

We sluiten de podcast af met ‘In Chains’. Deze track komt van het laatste album A Deeper Understanding.

Wil jij ook een keer te gast zijn in de podcast om een band aan ons voor te stellen? Of ken jij iemand die we echt een keer moeten uitnodigen? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@wespeakmusic.tv!

Fan Podcasts

022: Queen

021: Pearl Jam 

019: Nick Cave